Euskadi renunciarà al concert econòmic per solidaritzar-se amb Catalunya

El lehendakari, Patxi López, ha assegurat en una roda de premsa des d’Ajuria Enea que el País Basc abolirà amb efectes immediats el concert econòmic que regeix les seves finances des de temps immemorials. López ha explicat que “tenir hisenda pròpia no és cap bicoca i Euskadi vol el mateix tracte que tothom: volem ser part del règim de solidaritat espanyol”.

A pocs dies que el Partit Popular presenti els Pressupostos Generals de l’Estat del 2012 i en ple debat sobre el pacte fiscal per a Catalunya, el País Basc realitzarà una històrica maniobra de solidarització amb el poble català i les comunitats autònomes espanyoles. Així ho ha indicat el líder de l’executiu basc, Patxi López, en una conferència de premsa extraordinària des del Palau d’Ajuria Enea, la seva residència oficial.

“Tinc la certesa absoluta que el principi de solidaritat espanyol és just i equitatiu, per això demanarem al govern central que suprimeixi el concert econòmic basc”. Amb aquestes paraules, López ha passat a l’acció després d’haver rebutjat públicament un hipotètic pacte fiscal per a Catalunya, cavall de batalla de CiU a Madrid. López ha posat com a exemple a seguir comunitats com Extremadura o Andalusia, on “no hi ha conflictes per reclamar més tall del pastís de l’economia”.

En referència als anhels del poble català, el lehendakari basc ha afirmat que “la hisènda pròpia és un pal. Gastem molt paper, hem de donar feina a molts funcionaris i tampoc ens beneficia tant. Només cal veure les penúries que passa la nostra ciutadania i la manca d’infrastuctures i deixadesa a ciutats com Donosti. Catalunya s’equivoca en demanar un pace fiscal i n’estem tan segurs que renunciarem al nostre. Preferim pagar els impostos a Madrid i ells ja sabran prou què fer-ne”.

L’executiu espanyol ha rebut amb sorpresa les declaracions del president basc i, segons ha pogut saber benegre.cat, el Ministre d’Economia, Luis de Guindos, ha hagut de ser ingressat d’urgència per un atac de riure. El contra-temps impossibilitarà la reunió prevista per aquest dimarts amb el President Mas al Palau de la Generalitat.

Trackbacks

  1. […] Euskadi renunciarà al concert econòmic per solidaritzar-se amb Catalunya […]

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: