Una associació de tions acusa el poble català “d’anys i anys de maltractaments físics”

La Federació Unitària de Suport als Tions Agredits (FUSTA) ha emès una nota de premsa en què acusa el poble català  “d’anys i anys de maltractaments físics”. L’associació ha demanat “coratge” als seus “companys de lluita” davant les “escenes de dolor i patiment” que es viuran a moltes llars catalanes entre la vigília i el dia de Nadal. “És un holocaust vegetal en tota regla. Odi irracional endolcit amb la música de les nadales. Un cop duríssim. Literalment”, resa el comunicat.

Els integrants de la FUSTA han afirmat que la tradició de fer cagar el tió “és una salvatjada més pròpia dels bàrbars que no pas d’una societat avançada i democràtica”. Al seu entendre, “no és normal, ni ètic, que les famílies ensenyin als seus fills petits que han d’atonyinar un tronc suposadament màgic perquè els cagui llaminadures o pistoles làser. És una invenció perversa. L’únic pel qual ha servit és per integrar a Catalunya les bandes de Latin Kings, que ja estan més que acostumades als cops de bastó”.

L’associació, que ja havia advertit un restrenyiment sever dels tions per aquestes festes, ha volgut acompanyar els seus arguments amb un informe mèdic elaborat per la clínica Dexeus, en què s’informa que “provocar la caguera amb pals d’escombra no és saludable per a cap organisme. Ni tan sols pel d’un tió inanimat”. L’equip mèdic del prestigiós hospital ha parlat de les “seqüeles psíquiques” que pateixen molts tions després de ser humiliats i forçats a defecar davant de famílies senceres.

Imaginem-nos que fos al revés: que un grup de troncs segresta una persona. I que la deixen en pilotes; només amb una barretina, una manta vella i una barba falsa. I que tota una família de socs silvestres la comença a estomacar perquè alliberi la matèria orgànica que emmagatzema as seus intestins. A sobre, tota l’estona amb la mateixa cançoneta de fons. Seria terrible. Més dolorós que ser un gall d’indi i celebrar el Nadal amb Montserrat Caballé”, conclouen els metges.

La comissió jurídica de la FUSTA posarà tots aquests fets en coneixement de la Fiscalia de Maltractament a Éssers Vegetals i, entre altres coses, demanarà als Mossos d’Esquadra que faci controls d’alcoholèmia per les cases catalanes. “És molt trist que et peguin perquè caguis. Però encara ho és més que et peguin beguts”. L’entitat en defensa dels tions ha confirmat que també ha rebut “la inquietud i la preocupació” dels rens del Pare Noel, que han testificat que Santa Claus els observa “amb la mirada bruta”.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: