Emprenedors: “Ensinistro tertulians perquè vagin directes a la jugular”

discussioEn Jordi Pedra és un apassionat de la discussió: “Sòcrates pregonava la maièutica. Jo també, però en versió hardcore. Més passió, més bronca, més sang… Sòcrates era un nenaza”. Fa 5 anys, en Jordi va muntar la primera escola de tertulians, a Mollet, vora la dels Mossos: “Alguns vénen destrossats i necessiten una mena de desfibrilador intel·lectual, alguna cosa que els espavili. Els tanco en una habitació 20 minuts amb Pilar Rahola i surten com nous”. No sap de què discuteixen, però creu que la expolítica “és la millor en seu gènere. Sigui quin sigui”.

L’empresa va néixer quan en Jordi era productor d’un conegut programa de televisió que incloïa una tertúlia. Cada minut era or i calia mantenir la intensitat: “era com uns autos de xoc, saps? I jo era com… com el gitano dels autos de xoc que va de peu al cotxe, com un dandy, saps? El que arriba a fer assistència i posava bé als tontos que es quedavan que no podien anar ni endavant ni endarrere. Doncs jo era aquest gitano dandy”.

El Jordi s’encarregava d’alimentar aquestes tertúlies, de procurar que ningú no embarranqués, que ningú es quedés en blanc, que ningú perdés l’esperit d’assassí dialèctic “has de veure que el tertulià anirà a per totes. Que a la que hi hagi un silenci que ningú no ha aprofitat, es llençarà a trinxar el rival. Els debats són la guerra del ciutadà normal i no es pot perdre cap batalla”, rebla en Jordi.

Xerraires&Winners SCP dóna servei  a persones que es volen integrar a un partit polític, a tertulians televisius que han perdut el punch i  a persones normals que volen tenir més eines dialèctiques. “A tots ens ha passat” diu en Jordi, “que en un moment concret ens han dit alguna cosa i no hem sabut respondre amb l’enginy o la mala llet necessaris. Que arribes a casa i se t’acut… hosti hauria d’haver dit allò. Amb nosaltres això no passarà. Tindràs sempre a mans eines per trencar-li la boca dialècticament a l’abusananos”.

Per ara, l’empresa del Jordi s’està fent un forat en un mercat sobresaturat: “la gent va al bar i entra en combat dialèctic per res, pel preu d’una canya. Però nosaltres no aconsellem anar-hi sense entrenar, pots tornar molt mal ferit”. Però tot i la duresa del moment, Xerraires&Winners SCP ja pot acreditar resultats creïbles gràcies a una nova lleva de tertulians que estan entran amb força a TV3, Rac1 i el programa d’Ana Rosa. “La gent té ganes de discutir, sempre n’ha tingut… i ara més que mai. Nosaltres ens assegurem que no perdin ni un segon en trobar el punt dèbil”. Jordi Pedra s’asseu a la seva butaca de pell al carrer Plató de Barcelona i segueix llegint l’edició de ‘El Príncep’ de Maquiavel que inclou anotacions de Napoleó.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: