Quim Monzó redactarà la futura Constitució catalana perquè sigui més divertida que l’espanyola

Les forces sobiranistes del Parlament de Catalunya (CiU, ERC, ICV-EUiA i CUP) demanaran a l’escriptor Quim Monzó que redacti la futura Constitució de l’Estat català, amb l’objectiu que aquesta sigui “més divertida i agraïda de llegir” que la seva homòloga espanyola. La proposta inclou que l’il·lustrador Òscar Nebreda complementi el text amb dibuixos d’en Jordi Culé i noies brasileres amb poca roba, per tal que la Carta Magna catalana també pugui atraure els ciutadans “poc avesats a la lectura, com els de l’Àrea Metropolitana de Bacelona”.

La intenció dels quatre partits és que la nova Constitució de Catalunya es posi a la venda a partir del primer Sant Jordi postindependència, la qual cosa permetria a la Generalitat “generar nous ingressos per tirar el país endavant”. A més, per assegurar l’èxit de vendes, el text es comercialitzarà en diferents formats per arribar a tota la població. Així, per exemple, hi haurà una edició de luxe, amb tapa dura i disc de la Núria Feliu de regal, pensada per a l’electorat de CiU. Pels electors d’ERC, una edició de butxaca més econòmica i amb l’obsequi d’un tros de barba original del bateria d’Els Pets. Els d’ICV-EUiA banyaran la Constitució en residus orgànics perquè agafi forma d’enciam i regust de tomàquet. Finalment, els de la CUP decidiran en assemblea si l’imprimeixen en una serigrafia pirata de Sants o en un ateneu popular de Gràcia, i si la titulen La Konstitució del Proletariat o, directament, El Gulag de la Burgesia.

La proposta que no ha quallat, en canvi, ha estat la del líder d’Unió Democràtica, Josep Antoni Duran i Lleida, que volia repartir la Constitució catalana a totes les esglésies del país  “com a suplement del Full Parroquial”. O la d’Eugeni Sallent, director de TV3, que ja tenia a punt una aplicació en 3D per a mòbils “perquè els ciutadans es poguessin descarregar la Constitució junt amb un holograma de Jaume Barberà, que explicaria els avantatges de tenir un Estat propi i un programa tan txatxi com Singulars”.

El pronunciament de les forces sobiranistes catalanes, que s’ha fet coincidint amb la celebració del dia de la Constitució espanyola, ha agafat descol·locats els dos grans partits estatals. Tant el PP com el PSOE, però, ja han advertit que no permetran que Catalunya tingui la seva pròpia Carta Magna i, encara menys, que aquesta sigui més divertida que l’espanyola. Per això, ja s’han posat en contacte amb Los Morancos i Jaimito Borromeo perquè facin una reedició del text actual. “Total, la majoria dels seus articles ja són de broma i fan riure per si sols”.

Comments

  1. El bateria de Els Pets! ;)

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: