Wert obligarà Lluís Llach a traduir la seva discografia al castellà

Lluís LlachL’esborrany de la reforma d’Educació que el ministre Wert ha remès avui a les autonomies encara tenia un altre cop amagat. Ahir José Ignacio Wert va justificar que “el català no importa si l’estudies o no. És millor estudiar llatí. El llatí ens va donar la paraula ‘cunnilingus’, no em direu que això no mola. Què ens ha donat el català? La paraula ‘ratafia’?”.

Però és que avui s’ha revel·lat que l’epígraf vuitè de la proposta inclou una malsana intenció no només d’espanyolitzar Catalunya, sinó de fer-ho amb caràcter retroactiu. L’epígraf resa: “el cantante Luís Lago deberá reescribir y reeditar toda su discografía –originalmente cantada en el dialiecto catalán- para que la puedan comprender los alumnos españoles de Cataluña a los que no les salga de los huevos estudiar ese tipismo suyo que tienen para que no nos enteremos de lo que dicen”. La noticia ha caigut com un gerro d’aigua freda a Porrera on Lluís Llach no s’ha pogut estar de comentar “mecasum l’òs pedrer”, en un gest de contenció que l’honora.

Des del Govern espanyol s’assegura que, de moment, es tracta només d’una proposta i que al final Lluís Llach només ha de traduïr els seus grans èxits. “Per exemple l’Estaca”, animava Wert, “que vingui a cantar l’Estaca en castellà a la Plaza Colón de Madrid. Va, si tens cuyons, me lo dices a la cara”. Per la seva banda, la Consellera d’Ensenyament, Irene Rigau ha comentat indignada que “és veritat que el Llach va fer campanya per ERC, però igualment sentim com si ens haguessin tocat la Núria Feliu. Perquè això és un primer pas. Si en Llach es passa el castellà, la Núria aviat haurà de fer ‘Elásticos Azules’. I el president Pujol es tornaria boig, li encanta ‘Elàstics Blaus’”.

Comença doncs una nova i absurda batalla per la llengua.  “Amb l’obcecació que tenen els espanyols” deia Salvador Giner de l’IEC “d’intentar que els catalans parlem bé castellà. Quan una Grande de España com la Duquesa de Alba no és capaç de fer-ne dues frases seguides. I un altre dia parlem del Rei”.

Comments

  1. Esmentar Núria Feliu fa que qualsevol notícia sigui, automàticament, caviar.

    • Toni Mata says:

      La Núria Feliu ens ha donat tants grans moments que el mínim que podem fer és colar-la a totes les notícies que poguem.

Trackbacks

  1. […] a Benegre.cat, el ministeri de Justícia espanyol ens imputa “manipular els continguts de la Llei d’Educació del ministre Wert, demanar el retorn de la lluita armada a Catalunya, insultar les equipacions de la delegació […]

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: