La comunitat científica conclou que el futbol femení “no és ni una cosa ni l’altra”

“No podem demostrar que siguin dones en el sentit literal del terme, tampoc que el que practiquen sigui estrictament futbol”. Amb aquestes paraules, el Dr. Arthur Arden ha presentat els resultats d’una investigació de Stanford i el MIT sobre el futbol femení. Els resultats de l’estudi s’han presentat aquest matí davant una gran expectació. Els científics han presentat material gràfic inèdit de suport, al que ha pogut tenir accés benegre.cat.

L’etern debat sobre el futbol femení ha viscut avui un nou episodi amb la publicació dels resultats de l’estudi “Futbol Femení: entel·lèquia o absurd?”, un treball desenvolupat pels científics de la Universitat de Stanford i el Massachussets Institute of Technology, dos centres nord-americans de gran prestigi internacional. El líder de l’estudi, el Dr. Arthur Arden, ha explicat els motius que han dut als científics a concloure que “el futbol femení no és una cosa ni l’altra”.

“Si entenem el futbol com un joc entre dos equips finalitat del qual és fer entrar una pilota per una porteria acabem en un carreró sense sortida. Hem mirat molts i molts partits de futbol femení i arribem a la conclusió que no volen marcar gol. Només així s’entenen tantes jugades trencades, tanta imprecisió, tant empat a zero”, ha explicat Arden, que ha afegit que “aquesta mateixa conclusió podria aplicar-se a l’Espanyol. El que fan no és futbol”.

Pel que fa a la veracitat del gènere de les practicants, Stanford i el MIT observen que “dones potser sí; femenines ja us diem que no. I no calen gaire proves. Aquesta manera de cridar, de picar-se el cul les unes a les altres. És un manantial de testosterona, amb autèntics matxotes. No té res a veure amb el que desperta un partit de volei platja femení, per posar un exemple”. Els científics han complementat les seves conclusions amb nombrós material inèdit al que ha pogut accedir benegre.cat i que us presentem en exclusiva. “Després de veure aquesta jugada”, afirma Arden, “qui pot dir que això sigui futbol?”

Vídeo propietat de Jimmy Kimmel Live! © ABC

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: