Emprenedors: “Faig Corn Flakes amb caspa de mula”

La granja de la familia Llomillo es troba a les afores de Sort, “cap allà on la sort ja s’anomena ‘txiripa’”, explica en Miquel Llomillo, hereu de la finca. Duu unes botes Panama Jack, un jersei Coronel Tapioca i uns pantalons Tinent Xirigota, “és una marca de Cadis, d’un exmilitar amb cazú. No és molt conegut, però els pantalons són còmodes per muntar mules”. Els Llomillo son ramaders des del segle XVIII i la seva activitat principal és proveïr de llet les cooperatives de la zona. Tot i que, en realitat, des dels anys 20 del segle passat el negoci que més benefici deixava a la familia era el lloguer de mules als contrabandistes. “Sempre hem tingut una trentena de mules ben fortes capaces de carregar grans farcells de tabac des d’Andorra” afirma en Miquel tot acaronant una mula que s’ha acostat a la tanca. “El problema és que la gent s’ha tornat massa sana i ja no surt a compte fer contraban. Ara en lloc de tabac la gent pren Smints i merdes d’aquestes. Ui, fes-me un petó que he pres un Smint…”. El Miquel pronuncia aquesta darrera frase amb un marcat sarcasme i agafant la mandíbula de la mula d’una manera inquietant, plena de desig. La mula no s’espanta,  no és la primera vegada que viu aquesta escena.

Ara el negoci de la familia Llomillo ha evolucionat gràcies als estudis del Miquel, que va acabar el Batxillerat Logse i es va comprar la col·lecció de dvd’s de ‘El Món d’en Beakman’. “Vaig descobrir”, relata el Miquel “que la caspa és pell morta. Que la pell, és carn. Que la carn és proteïna. Que la proteïna és més saludable pel cos que els hidrats perquè triga més a metabolitzar-la… llavors vaig tenir una mula amb psoriasi. Només vaig haver d’unir els punts. Gràcies Beakman”. D’aquesta manera, en Miquel va passar a recollir la preuada pell seca de mula amb un rasclet. I amb un procés de fornejat li acabava donant una textura d’avena similar a la de molts cereals. “La idea és fer Corn Flakes amb caspa de mula. Eh, i està boníssima”; el Miquel diu això engrapant un bol de MulaFlakes amb llet amb una mà. Carrega la cullera i cap dins. Carrega una altra cullera i se l’ofereix a la mula. La mula en menja. Potser és el principi d’un nou cas com el de les vaques boges.

Els MulaFlakes han estat un èxit de vendes a nivell internacional. El 80% de la producció s’exporta a Alemanya i el 20% restant a altres països de la UE. “Crec que els alemanys estan acostumats a menjar qualsevol porqueria. Penseu que els bratwurts aquells blanquinosos… els fan amb glàndules mamàries de dones albines que s’han tret pit perquè del pes els feia gepa. Bé, això he sentit”, assegura en Llomillo atacant una nova cullerada de MulaFlakes. Geni, boig, endrapa-caspa. Tots aquests qualificatius poden servir per definir a Miquel Llomillo, l’emprenedor que va oferir caspa de mula al món, i li van comprar.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s