Un becari denuncia la seva empresa de pràctiques perquè el fan treballar en lloc de servir cafès

Álvaro de Puig, un estudiant d’ESADE de tercer curs, ha denunciat l’empresa Màrmols Jornet, en la qual hi fa les pràctiques obligatòries de la universitat, perquè li encomanen feines diverses en lloc de fer-li servir cafès, “tal com li passa a la immensa majoria d’estudiants en pràctiques. De Puig entèn que això atempta contra la seva formació acadèmica i, per això, ja ha posat l’afer en coneixement del seu pare, que treballa “en una empresa de les guapes” i es veu que “té un munt de contactes dels importants perquè es relaciona amb molta penya i tal”.

En una carta plena de faltes d’ortografia i de respecte, Álvaro de Puig ha convidat la directora general d’ESADE, Eugènia Bieto, a “prendre mesures dràstiques i urgents” contra l’empresa Màrmols Jornet, a la qual acusa “d’inculcar coneixements” als alumnes que tenen en pràctiques. “Ser el seu becari és terrible. Vius en l’angoixa permanent. Saps que, tard o d’hora, algun dels seus  treballadors se t’aproparà per explicar-te coses. O el que és pitjor: per encarregar-te petites feinetes perquè posis en pràctica tots els conceptes que t’han comentat. És persecució pura i dura. Bullying industrial”.

En contraposició a aquest model, De Puig aposta per unes pràctiques que “incentivin l’autoaprenentatge de l’alumne i, alhora, que el motivin per posar-se a prova. Per exemple: intentar portar cinc cafès en un sol viatge, dibuixar la silueta d’un cor amb l’escuma d’un capuccino o descobrir la textura diarreicament marronosa d’un bon moka. Els típics reptes que engrescaven els becaris a seguir estudiant”. Uns coneixements que es complementaven amb el “minuciós estudi de com funciona la fotocopiadora. Això et permetia fer una mirada retrospectiva a l’art de la reprografia. Fulls impresos a dues cares, ampliats a DIN A3… fins i tot, alguna foto escanejada. Allò sí que eren pràctiques. Les actuals han perdut tot el seu sentit”, afirma De Puig.

Per evitar casos “dramàtics” com el seu, l’estudiant ha creat un grup al Facebook (Tots tenim dret a ser Monica Lewinski) des del qual vol lluitar “per garantir la igualtat d’oportunitats a l’hora de ser menystingut en una empresa”. Álvaro de Puig també ha aprofitat la seva entrada a les xarxes socials per anunciar que, a partir d’ara, farà les pràctiques a l’Starbucks. “Està vist que, ara com ara, aquesta és l’única opció que em quedava per poder fer pràctiques servint cafès”.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s