Les festes de Halloween fan disparar la venda de disfresses de guarra

“No és cap secret que moltes noies aprofiten la festa de Halloween per vestir-se com autèntiques meuques” explica Fabian Tifaç, portaveu del col·lectiu de fabricants de disfresses de Catalunya. Tant és així que s’han disparat fins a un 237% les vendes de disfresses de secretària, infermera, dimonieta, mecànica i personatges de conte, totes elles amb un twist sexy. Representants de l’Església Catòlica han posat el crit al cel -literalment- perquè “Tot Sants no és un homenatge a Maria Magdalena sinó una festa sagrada”.

Any rere any, la venda de castanyes va acompanyada d’un augment de la venda de disfresses i guarnicions per l’americanitzada festa de Halloween, que se celebra a moltes discoteques i locals de Catalunya a la nit de Tot Sants. Concretament, les disfresses que més sortida tenen aquests dies de fulles caigudes són les que es presten a ser lluïdes provocativament; secretària, caputxeta vermella o infermera, entre moltes altres.

Així ho ha explicat a benegre.cat el portaveu dels fabricants de disfresses catalans, Fabian Tifaç, que ha descrit el fonament sociològic d’aquest fenomen: “Estem parlant de noies que durant tot l’any van normals, fins i tot són recatades, però que aprofiten la festa de Halloween de torn per vestir-se i comportar-se com una meuca de categoria. No sabem ben bé en quin moment de la història va acceptar-se socialment que a la nit de castanyada està tot permès, però a nosaltres ja ens va bé”.

Benegre.cat ha pogut parlar amb una de les eròtiques protagonistes de la propera vetllada de Halloween -o de Tot Sants, o de Castanyada- la Marta Espinola, de Cerdanyola, que anirà a una festa a la discoteca Santa Locura de Barcelona i que assegura haver adquirit una disfressa de caputxeta vermella a la barcelonina botiga Menkes: “M’ha sortit molt bé de preu, perquè només he comprat el que seria la caputxa. A sota porto una fulla de parra per tapar el toto i unes mitges de reixeta, per no passar fred”.

Per la seva banda, l’Església Catòlica ha emès un comunicat a través d’una aparició de la Verge Maria en el que es renega d’aquest “costum tan perniciós”. La declaració concreta que “el dia de la bogeria és el carnestoltes, ja n’hi ha prou d’aprofitar qualsevol excusa per fornicar. Tot Sants és una festa sagrada de respecte als difunts i no una orgia satànica d’homenatge a Maria Magdalena. Cremareu eternament com ella, pecadores” conclou en l’habitual to conciliador de la institució.

Visita el nostre projecte a Verkami! Queden molts pocs dies!

Busquem micro-mecenes per fer una nova pàgina web de benegre.cat! I a canvi, t’emportes quincalla de la bona!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s