En exclusiva, les respostes de David Cameron i Alex Salmond a la carta d’Artur Mas

El govern català celebrava aquest matí haver rebut dues missives des de les Illes Britàniques donant resposta a la carta enviada pel president de la Generalitat, Artur Mas, als primers ministres del Regne Unit i Escòcia felicitant-los per haver pactat la celebració d’un referèndum sobre la independència escocesa. El cercle del president Mas afirma que “estava més content que Harry Potter en rebre la carta de Hogwarts”. Benegre.cat ha tingut accés en exclusiva al contingut íntegre d’aquestes cartes:

[CARTA DE DAVID CAMERON, PRIMER MINISTRE BRITÀNIC]

compra

– 1 dotzena d’ous

– 2 bricks de llet

– ronyó per fer pastís

– paper de wc

– salsa worcestershire

feina

– contestar sms Rajoy

– reunió Wert anglicanitzar escòcia

[CARTA D’ALEX SALMOND, PRIMER MINISTRE ESCOCÈS]

M. Hble. Sr. Artur Mas, President de la Generalitat de Catalunya

Benvolgut President Mas,

M’adreço a vostè per traslladar-li la joia que viu el nostre poble en sentir el seu agraïment, doncs és un orgull per a la nació escocesa ser la inspiració de Catalunya. Aprofito l’ocasió per reconéixer que també la política catalana és un referent per a nosaltres. Em refereixo al llibre de Josep Lluís Carod-Rovira, 2014, que ha resultat ser el nostre full de ruta cap a la llibertat nacional.

Permetin-me posar-me personal, fins i tot informal, i recordar quan el llibre em va arribar a les mans. Amb la càrrega d’Espanya seria totalment inviable, vaig pensar, però per quatre mines que ens queden a Escòcia, els britànics ens tenen menys pillats. I així va ser com vam posar fil a l’agulla. La sintonia entre el poble escocès i el català és absoluta i voldria transmetre-li una proposta per a que l’explori amb el seu equip de govern.

Quan arribi el moment -i arribarà- de proclamar la independència del nostre poble, ens enfrontarem a seguir formant part de la Unió Europea. Voldria proposar a Catalunya proclamar la seva independència el mateix dia i moment que Escòcia i, si pot ser, que altres nacions que segueixin el nostre camí. Per evitar una crisi política internacional massiva, Europa facilitaria la nostra entrada a la Unió. Ho pensen i me’n diuen alguna cosa.

Aprofito l’avinentesa per transmetre-li les meves ganes de visitar-los per continuar les converses, sempre he volgut anar a Salou i als toros.

Ben cordialment, Alex Salmond

Edimburg, 17 d’octubre del 2012

[ACTUALITZACIÓ] L’oficina del Primer Ministre del Regne Unit de la Gran Bretanya i Irlanda del Nord, David Cameron, ha emès un comunicat disculpant-se per haver “enviat per error una nota personal del premier al president de la Generalitat de Catalunya, Artur Mas. El comunicat aclareix que “no era una mostra d’humor britànic” sinó “un error humà” el que ha comportat l’error, a més d’assegurar que la carta d’Artur Mas es respondrà degudament “en els propers dies”.

[vimeo http://www.vimeo.com/50265088 w=580&h=300]

Visita la pàgina de Benegre.cat a Verkami! Moltes gràcies!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: