Portugal s’ofereix a Espanya per “suplir el forat que deixarà Catalunya”

El govern de Passos Coelho ha fet arribar a l’executiu espanyol una proposta per annexionar-se Portugal en cas que Catalunya esdevingui independent “per compensar, a nivell econòmic i territorial”. Madrid veu amb bons ulls la oferta però admet que s’ha de pulir: “Tot i ser molt castisses, les dones amb bigoti sempre ens han violentat una mica”. La societat portuguesa clama “voler tornar a la terra-mãe” i esdevenir “millors espanyols que ho van ser els catalans”.

El Primer Ministre de Portugal, Pedro Passos Coelho, ha deixat caure avui que Portugal s’ha ofert a Espanya “per compensar a nivell territorial i econòmic una possible secessió de Catalunya”. Amb el suport en ple de la cambra portuguesa, Passos Coelho ha indicat que “Si Catalunya s’independitza, tindrà l’embergadura de Portugal, diuen a Madrid, així que hem pensat que seria una bona idea oferir-nos”.

Amb aquesta maniobra, Portugal busca sanejar les seves arques amb la -en comparació- desenvolupada economia espanyola i restablir un greuje històric: “Que Catalunya sigui una Comunitat Autònoma i Portugal un país ens sembla fins i tot sobrenatural a nosaltres. Volem tornar a la terra-mãe i ens comprometem a ser millor espanyols del que ho han estat els catalans”. Si prospera la proposta, l’actual estat portuguès s’incorporaria a Espanya en qualitat de Comunitat Autònoma, amb un Estatut calcat al gallec.

A ningú se li escapa que Portugal també vol aprofitar-se de la clarividència espanyola en qüestió d’infrastructures per rellançar el seu país. Coelho ha explicat que “Volem participar d’aquest corredor central tant potent que dissenya Madrid i que l’AVE arribi a la capital. Una ruta Lisboa-Madrid-Sevilla és d’aquells trajectes que t’obren al món”.

Per la seva banda, l’executiu espanyol ha rebut com “una grata sorpresa” l’oferiment portuguès i estaria disposat a estudiar-ho. A Gènova es veu que annexionar-se Portugal pot donar aire a Rajoy, més qüestionat que mai. Abans, però, volen acabar de pulir detalls com “el bigoti de les que serien noves espanyoles i l’encaix de Cristiano Ronaldo a la selecció nacional de futbol”.

Visita la pàgina de Benegre.cat a Verkami! Moltes gràcies!

Comments

  1. Per què a l’hora de pensar en una unió entre Espanya i Portugal m’ha vingut al cap la paraula “Bankia”?

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: