Reportatge: de festa amb quatre amigues

En aquesta ocasió, el nostre equip d’investigació s’endinsa en la nit barcelonina de la mà d’un grup de quatre dones de vint-i-pico. Són joves alliberades amb ganes de festa i disposades a caminar incòmodes tota la nit per lluïr unes sabates maques. “A finals de setembre és el millor moment per sortir de marxa, amb la nova edició del Pro i el Fifa 13 només surten de casa els tius que valen la pena. És una selecció natural”. La nit promet.

Dos dels redactors de benegre.cat ens dirigim cap a la part baixa de l’esquerra de l’Eixample, on hem quedat amb un grup de quatre noies. No hem pagat pas res, sinó que són les protagonistes del nostre nou treball de camp. Ens reben al pis de la Laia i la Berta, a les que avui s’han unit l’Eli i la Paula. Es coneixen de la Universitat -Biologia a la UAB– i ronden els 25 anys. Avui volen sortir.

La nit comença amb una sessió col·lectiva de maquillatge i vestuari. La traça que tenen en maquillar les companyes és inversament proporcional a la perícia de fer-se la pròpia ratlla dels ulls. És un espectacle, com també la velocitat a la que s’emproven roba. Sopen una bossa de Ruffles jamón jamón, núvols de sucre i tres cubates cadascuna. La majoria d’homes ja jeuria a terra, doblegat pel pes del vodka, però la resistència de les dones a l’alcohol és llegendària. Excepte la Paula, que amb dos glops ja no l’entenem quan parla.

Sortim de casa en direcció al Karma, local de la Plaça Reial de Barcelona i només arribar, constatem que no serem els millors amics dels porters. Les quatre noies entren gratis, però a nosaltres ens fan pagar 15€ a cadascun. Només faltaria. Alguna feminista autèntica podria indignar-se dient que no vol fer d’esquer, però no és el cas. Ens dirigim al guardarropia i al·lucinem veient com són capaces d’encabir tres bolsos i dues jaquetes a la bossa de mà de la Berta.

En dos minuts, ja són a la barra, rodejades d’una quinzena d’homes volant en cercle. Al llarg de la nit, gairebé tots ho hauran provat, però només hauran assaborit l’amarg regust del fracàs. No tenen cap opció i, per cada hora que passa, se’ls veu pitjor. Elles, unes dames fins a les cinc de la matinada, després ja no les reconeix ni el mirall. En ple èxtasi festiu, al so de Mr. Brightside de The Killers, la Laia i la Berta estan arriscant la seva heterosexualitat, l’Eli està demanant una cançó al cambrer pensant-se que és el DJ i la Paula està plorant. Sempre n’hi ha una que plora.

La que plora arrosega les altres i creuen la discoteca per sortir, totalment atapeïda, sense tocar ni un sol home. Semblen ballarines del Cirque du Soleil, d’àgils que són. Totes menys l’Eli, que ha desaparegut. “Ja tornarà al matí fent el camí de la vergonya”, comenta la Laia, i la Berta remata: “Ens ha deixat tirades. És una guarra”. Fa cinc hores eren millors amigues, però el millor de tot és que demà, quan comentin la jugada pel WhatsApp, ho tornaran a ser.

Visita la pàgina de Benegre.cat a Verkami! Moltes gràcies!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: