ETA demana al Govern que els anys dedicats a la banda cotitzin a la Seguretat Social

Les negociacions perquè ETA entregui les armes han trobat un nou escull: dedicar la teva vida a la lluita armada implica, òbviament, renunciar a algunes de les virtuts de l’Estat del Bénestar. “Quan vaig entrar a la banda -afirma Arapahoe Uribarri, etarra amb 24 anys d’experiència- no vaig valorar algunes coses: no cotitzes per la jubilació, no tens prestació d’atur, no tens sanitat, ni dret a vacances… I l’únic lot de Nadal que he tingut me’l va enviar el Txeroki. Era un pollastre a l’ast amb una llauna de pinya entaforada al cul”.


Ara que ha acabat la lluita armada, doncs, tots aquests terroristes es troben sense les cobertures bàsiques i corren un seriós risc d’exclusió social. El Govern de Rajoy, però, es mostra inflexible i l’acord sembla més difícil que veure Curri Valenzuela cantant la Santa Espina. La portaveu del Govern espanyol, Soraya Sáenz de Santamaría, ha advertit: “Els terroristes s’haurien d’haver donat d’alta en el règim d’autònoms perquè treballaven per compte propi i amb horari lliure. Si haguessin cotitzat, ni que fos la quota mínima, ara no es trobarien en aquesta situació. No és responsabilitat nostra”. Preguntada sobre a quin epígraf haurien d’haver-se donat d’alta els terroristes, ha respost que al d’escriptors, artistes i toreros.

“Ma mare ja m’ho deia: fes-te funcionari” explica Arapahoe Uribarri. “I jo cabut: mama vull rebentar l’Estat. I ella deia: fes-ho des de dins… treballant a poc a poc, finalment s’enfonsarà tot sol com un castell de fulles d’enciam. Jo la corregia i li deia que volia dir castell de cartes. Però ella negava i deia que un castell de fulles d’enciam cauria abans que un castell de cartes. Quanta raó tenia”.

El lehendakari Patxi López s’ha ofert com a mediador apostant per la idea d’oferir un pla de prejubilacions que es finançaria sol: “La idea és que entreguin les armes a la lehendakaritza i nosaltres les cataloguem, les inutil·litzem i després les pengem a eBay. No us podeu imaginar la sortida que tenen aquestes coses amb història entre col·leccionistes sonats d’arreu del món”. Però ningú li ha fet cas. Fins que no passin les eleccions basques ningú n’hi farà. I si no les guanya, ni tan sols aleshores.

Visita la pàgina de Benegre.cat a Verkami! Moltes gràcies!

Comments

  1. Legendary: “aunque sea media pensión” http://open.spotify.com/track/4yhIzKWOlAbO1z80i7cwfJ

Trackbacks

  1. […] Setembre ETA demana al Govern que els anys dedicats a la banda cotitzin a la Seguretat Social […]

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: