Reportatge: El dia que Catalunya va clamar independència

Benegre.cat va cobrir la històrica marxa per la independència d’aquest Onze de Setembre que va recórrer els carrers de Barcelona clamant per la llibertat. Passada l’eufòria, és el moment de fer balanç i concloure que la manifestació va ser un èxit, però els càntics no tant. “Per ser un milió i mig de persones, hi ha molt poca creativitat en les proclames” denunciava un senyor. Això i el polo de Joan Puigcercós en l’acte al Parlament, les notes negatives d’una Diada per recordar.

La multitudinària manifestació per la independència d’aquest Onze de Setembre mereixia una intensa cobertura a càrrec dels millors professionals del periodisme. Com que estaven tots ocupats, la redacció de benegre.cat va recórrer els carrers de Barcelona per capturar el sentiment d’un poble.

A les cinc de la tarda, una hora abans de l’inici de la marxa, la gentada ja arribava fins al Portal de l’Àngel, on començava el nostre periple. El primer que ens sobtà és com de ràpid s’integren els paquistanesos quan cal, doncs venien senyeres i estelades a grapats. En arribar al Passeig de Gràcia, esclatava la joia de centenars de milers persones ataviades amb qualsevol cosa que recordés vagament un símbol identitari català. També s’hi comptaven castellanoparlants que semblaven Almogàvers, nens de bolquers cridant per la llibertat i turistes totalment superats per la situació.

La manifestació va ser un èxit, però els càntics no tant. “Quan el Barça guanya la Champions cridem més fort”, comentava un manifestant en veu baixa. Certament, fora dels càntics de “In-Inde-Independència” i “Boti boti boti, espanyol el qui no boti”, la massa va estar faltada de creativitat i diversitat en les proclames. De tan en tant, algun motivat cridava una nova consigna sense resposta de la massa, creant una situació incòmoda. Però tant hi fa, els anhels de Catalunya són, igualment, a l’uníson.

A empentes aconseguirem arribar al Parlament -fent volta per Vallcarca- on Núria de Gispert, presidenta de la cambra, va rebre els líders de la manifestació. El polo que va vestir el president del grup parlamentari d’ERC, Joan Puigcercós, fou l’única nota negativa d’una trobada que esperem serveixi per començar a construir el país. Qualsevol cosa que no sigui això, serà una estafa al nostre poble. 

Visca Catalunya!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: