Mariscal lidera el manifest dels artistes en favor de Cecilia Jiménez, la restauradora del Ecce Homo

Prestigiosos representants del col·lectiu d’artistes visuals de Catalunya han llegit, en un acte al Col·legi de Belles Arts, un manifest en favor de Cecilia Jiménez, l’octogenària aragonesa que va restaurar l’infame Ecce Homo del segle XIX a Borja, Aragó. Genis de la talla de Juanjo Sáez o Mariscal han donat el seu suport a l’artista amateur i han defensat que “Cecilia és una inspiració”. La Fundació Tàpies prepara una retrospectiva de l’obra completa de l’artista amateur.

El món artístic ha volgut donar una resposta unànime a la polèmica suscitada per Cecilia Jiménez, l’octogenària aragonesa que ha saltat a la fama internacional per la seva restauració d’un fresc del Ecce Homo del segle XIX. La seva modificació de l’obra, que convertia Nostro Senyor en un Ewok malalt, ha estat portada a tot el món i l’ha convertit en objecte de crítiques i burles de la massa.

“No podem permetre que s’ataqui a un company”, ha començat Javier Mariscal en un acte amb personalitats del món artístic a la seu del Col·legi de Belles Arts de Catalunya. El creador del Cobi ha defensat que “l’incultura artística és un mal endèmic i és de ximple no reconéixer el geni d’aquesta dona, és tota una inspiració”. El dibuixant de Chico y Rita ha afegit que “la restauració la podria haver signat jo mateix i estaríeu tots bavejant”.

Un dels altres abanderats del moviment artísic en defensa de Cecilia Jiménez ha estat el dibuixant barceloní Juanjo Sáez, creador entre d’altres de la sèrie animada Arròs Covat, de la que TV3 emet una temporada cada 4 anys. Sáez s’ha mostrat “immensament decebut per la miopia del públic, que no sap apreciar una obra magnànima, trencadora”. L’il·lustrador ha precisat que “potser algú es creu prou bo per dir que la tècnica de la Cecilia és pitjor que, per exemple, la meva?”.

L’acció dels artistes ha arribat a coneixement de l’Ajuntament de Borja, la població aragonesa on s’aixeca l’església que acollia l’Ecce Homo. El seu alcalde ha agraït el suport “al Van Gogh de la nostra generació” i ha afegit que estan en converses amb la Fundació Tàpies per oferir una exposició retrospectiva de l’obra de Cecilia Jiménez, ahir la riota de tot el món i avui una artista amb una projecció que sembla no tenir sostre.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s