Una nova llei prohibirà a les millors amigues criticar-se a les esquenes

El Parlament de Catalunya ha aprovat aquest matí una normativa a petició del Departament de Benestar Social i Famíllia que prohibirà als grups d’amigues criticar-se a les esquenes. “És una pràctica molt arrelada, millors amigues que s’insulten sense cap escrúpol quan l’altra no hi és. S’ha d’acabar, ha fet molt de mal al país”, han explicat a benegre.cat fonts del govern català. També es penalitzarà quedar-se roba prestada, robar cosmètics i lloar el pentinat amb falsedat.

Tres millors amigues sopen en un restaurant. Quan una va al lavabo, les altres dues destrossen la seva dignitat amb insults i crítiques de tota mena; des del nòvio, fins al vestit, passant per la feina i fins i tot el to de veu. Aquesta escena tan arrelada a la societat catalana serà a partir d’avui un delicte, segons una normativa que el Parlament ha aprovat a petició del Departament de Benestar Social i Família.

El paquet de mesures pretén evitar aquesta pràctica “tan lletja i alhora tan tradicional” pels danys morals que han causat en gran part de la població. Marta C., rubiencenca de 23 anys, assegura haver estat víctima de les crítiques de les seves amigues: “Totes ho fem, però quan t’assebentes que han rajat de tu a les esquenes s’espera que muntis un autèntic drama”. És el que li va passar a la Marta, que assegura que “es veu que van dir que jo era una estreta i per aquí no hi passo” i afegeix que “ja sabia que aquell parell de meuques em tenien enveja”.

La nova llei entrarà en vigor el proper 1 de setembre i sancionarà amb multes de fins a 3.000€ a les infractores. També es penalitzarà quedar-se roba prestada més de tres mesos, provar-se cosmètics d’amagat al lavabo d’una amiga i lloar un nou pentinat amb hipocresia manifesta. D’aquesta manera, l’amistat entre dones enceta una nova etapa marcada per la regulació legal.

Visita la pàgina de Benegre.cat a Verkami! Moltes gràcies!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s