Una partida al “Apalabrados”, origen d’una baralla entre bandes de quillos al Vallès

Els Mossos d’Esquadra han aturat aquesta matinada una “tunda” entre dues bandes d’adolescents d’estètica quilla a Badia del Vallès.. L’origen de la trifulga ha estat l’aplicació mòbil Apalabrados, versió digital del Scrabble, en la que un jugador ha ofès al seu rival amb una combinació de lletres, encenent els ànims d’una violenta nit. Els detinguts han passat a disposició paternal assegurant que els fets “demostren que la cultura és perillosa”.

L’aplicació “Apalabrados” per a mòbil torna a ser centre de la polèmica, després que la setmana passada l’Hospital Clínic ingressés sis usuaris per addicció compulsiva. En aquesta ocasió, la popular versió del Scrabble ha originat una violenta baralla entre dues bandes de quillos adolescents de Badia del Vallès. La tunda s’ha saldat amb cinc ferits de diversa consideració i dues motos ratllades.

Segons han explicat els Mossos d’Esquadra, queia el vespre d’ahir quan el Fran Pérez, badienc de 15 anys, va decidir instal·lar una aplicació “del rollo cultural” al mòbil, tal com li havia recomanat el psicopedagog de l’I.E.S Federica Montseny de la població vallesana. A l’altra banda del taulell digital hi havia la Cristina López, de 12 anys, que va col·locar la paraula “cerdo” amb le fitxes que tenia, ofenent al seu rival.

“Em va començar a insultar pel xat i a dir que a ell no el vacil·lava ni sa mare”, relatava la Cris als mitjans amb els ulls plorosos, “i espantada vaig dir-li al meu germà gran”. El primogènit dels López, Luisito, de 16 anys, gaudia aquests dies d’un permís del reformatori i va respondre a les amenaces del Fran reptant-lo “a partir-se la cara al carrer”.

Els Mossos expliquen que el “me lo dices en la calle” es va materialitzar en una baralla entre els amics d’un i altre, involucrant un desena de joves d’entre 13 i 17 anys que s’ha quedat sense Play Station per quatre anys i un dia, segons els pares dels implicats han filtrat a la premsa. L’episodi posa de manifest una polèmica latent al nostre país i hom ja es pregunta si la cultura pot ser perillosa.

Vota benegre.cat als Premis Bloc 2012 (Comunicació i Nous Mitjans)!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s