El PSC es nega a donar suport al pacte fiscal perquè té por que beneficiï Catalunya

La direcció socialista ha admès que s’ha negat a donar suport al pacte fiscal aprovat pel Parlament perquè té por que la proposta consensuada per CiU, ERC i ICV-EUiA “acabi sent beneficiosa per a Catalunya”. La portaveu del PSC a la cambra, Rocío Martínez-Sampere, ha explicat que s’havien plantejat seriosament votar a favor d’un nou sistema de finançament fins que van comprovar que, “en efecte, això podria ser molt positiu per als interessos econòmics dels catalans. Amb l’ abstenció mantenim la nostra coherència històrica com a partit”.

En la roda de premsa posterior a la votació, el PSC ha defensat “la desídia, la supeditació i la voluntat de ser intranscendent com el punt de partida per ajudar Catalunya, de manera ferma i decidida, a afrontar els seus grans reptes com a país”. Els socialistes catalans entenen que una situació tan complicada com l’actual –amb una crisi global, el rescat imminent de Catalunya i una actitud econòmica i culturalment hostil per part d’Espanya– només es pot arreglar “des d’un segon pla, a certa distància, per no deixar-se arrossegar per la velocitat vertiginosa dels esdeveniments”.

De fet, l’executiva socialista creu que tot seria més fàcil “si Catalunya directament no existís” i, per això, ha animat els catalans a “esborrar-la del seu imaginari col·lectiu, tal com va fer el PSC des del primer dia”. Els socialistes creuen que, per reduir la despesa pública, el Principat s’hauria de limitar, “com a molt, a la Diputació de Barcelona (sempre i quan torni a ser presidida per un socialista), el Baix Llobregat i COM Ràdio. Tota la resta ens sobra”. Paral·lelament, el PSC s’ha reivindicat com a partit clau a l’hora de cohesionar la societat catalana, perquè sempre ha “defugit la confrontació amb Espanya. Les llengües i les banderes no estan per dividir, sinó per acabar parlant castellà i onejant la rojigualda. La diversitat fa pensar. És massa esgotadora”.

Sobre la possibilitat que el nou sistema de finançament sigui el primer pas cap a un Estat català, els socialistes pensen que “la independència només provocarà frustracions col·lectives. Si més no, als nostres militants”. La direcció del PSC està convençuda que “convertir-se en un dels Estats amb més renda per càpita de la Unió Europea no servirà de res si no s’aposta fermament pel Fòrum de les Cultures, el Bícing o la Festa de la Rosa de Viladecans”. Potser per això, els socialistes exposen que la millor relació que hi podria haver entre Catalunya i Espanya seria una “supeditació d’esquerres. Que els catalans seguíssim sent els súbdits dels espanyols, com fins ara, però amb més bones maneres. Una mena de supositori simpàtic”.

La intenció del PSC és abandonar d’una vegada per totes el federalisme dels últims anys, que alguns dirigents ja qualificaven de “federalisme informàtic” perquè “a Espanya no trobes ningú que es volgui relacionar amb tu ni que paguis més que ningú”. Finalment, els socialistes també han ressaltat que tenen veu pròpia respecte el PSOE i que, qualsevol dia d’aquests, votaran diferent d’ells al Congrés dels Diputats. Perquè això passi, només s’ha de donar una circumstància: que el PSOE voti a favor de Catalunya. I és que nosaltres hi seguirem votant en contra, com sempre hem fet”.

Vota benegre.cat als Premis Bloc 2012 (Comunicació i Nous Mitjans)!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: