Rajoy accepta la revindicació catalana i proposa un “pacte rectal” per regular la situació

El govern de Mariano Rajoy ha reaccionat al clam popular català per un nou concert econòmic i ha accedit a negociar un nou marc de relacions amb Catalunya. L’executiu central proposarà l’anomenat “pacte rectal” per “seguir donant pel cul a Catalunya, però almenys, de forma regulada”. La Generalitat es mostra “prudent però optimista” i assegura  que “és un pas endavant”. La setmana que ve, una delegació catalana viatjarà a Madrid per conéixer els detalls de la proposta.

Madrid mou peça davant la pressió catalana per un nou marc de relacions econòmiques i surt al pas del creixent clamor popular. Això és el que es destria d’una conversa informal del president espanyol, Mariano Rajoy, amb periodistes als passadissos del Congrés. El Ministeri d’Hisenda desenvoluparà l’anomenat “pacte rectal”, una normativa que regularà el retorn en inversió dels impostos catalans.

Sempre segons els periodistes presents, Rajoy hauria dit que “encular al catalán es una tradición centenaria en España, pero falta regularlo”. El pla de l’executiu estatal passa per crear noves lleis que permetin la sodomització in eternum del poble català. A judici del govern espanyol, “un pacte fiscal només crearà frustració”, de manera que el “pacte rectal s’ajustarà més a la realitat”.

Per la seva banda, la Generalitat es mostra prudent pels nous aires que bufen des de Moncloa. El Conseller d’Economia, Andreu Mas-Colell, ha explicat que “és un pas endavant singificatiu i, com a mínim, no ens colaran res il·legal. Que ens donen pel cul és una evidència real”. La intenció del govern català és viatjar a Madrid la propera setmana per escoltar els detalls del nou “pacte rectal”.

Fonts del PSC han manifestat que “els resulta més fàcil acceptar que Espanya ens sodomitza que fer veure que som catalans i reclamar un pacte fiscal”. Així, si el “pacte rectal” tirés endavant, rebria el vist-i-plau i suport del principal grup de l’oposició a l’hemicicle català.

Vota benegre.cat als Premis Bloc 2012 (Comunicació i Nous Mitjans)!

Trackbacks

  1. […] hora a la sanitat pública”, s’excusa Mas-Colell, mentre que Montoro replica que “amb el pacte rectal que li volíem proposar, s’hagués pogut estalviar la visita a […]

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: