Els xiulets dels esmoladors de ganivets, protagonistes del tancament de temporada al Liceu

El Gran Teatre del Liceu va acomiadar el curs la passada nit amb un concert a càrrec de l’Orquestra Simfònica d’Esmoladors de Ganivets. Cincuanta esmolets professionals armats amb sengles flautes de pan es van donar cita a l’escenari del teatre per entretenir un públic totalment entregat amb la seva ja llegendària melodia. El Liceu anuncia nous i trencadors espectacles de cara la propera temporada per “obrir el teatre al gran públic i no només a les elits”.

“L’esmolador de ganivets fent sonar el bufacanyes és una icona en l’imaginari popular català i ho volíem escenificar”, explica Joan Matabosch, Director Artístic del Liceu, sobre el concert que ahir va acomiadar la temporada del teatre barceloní. Va ser un concert a càrrec de l’Orquestra Simfònica d’Esmoladors de Ganivets, que va posar el peu i la flauta a Barcelona després de passar per Sidney, Viena i Londres. Les entrades s’havien esgotat setmanes enrere, amb preus entre 70 i 210€.

“Ha estat un autèntic luxe tenir-los amb nosaltres, probablement és el millor concert que hem fet mai al Liceu” explica Matabosch, a qui se li posa “la pell de gallina” quan recorda “veure arribar l’orquestra en les seves motos dels anys 50 amb pedres Pómez”. La crítica internacional ha estat unànime en la lloança a l’espectacle, del que destaquen que “els esmolets es van posar el públic a la butxaca i segurament alguna cartera també”.

L’espectacle de clausura dóna pistes de la programació del proper any al Gran Teatre del Liceu. Segons Matabosch “volem obrir el Liceu al gran públic i no només a les elits”. Entre d’altres artistes que passaran pel teatre el proper any -com Pitbull i Manos de Topo- el Liceu espera poder contractar els raperos del Portal de l’Àngel. “Són un clàssic popular, una icona de les noves generacions”, explica Matabosch, que es mostra “molt il·lusionat per veure’ls passant el barret de les propines per la platea del Teatre”.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s