Els éssers humans deixaran de parlar en els propers anys per culpa de les xarxes socials

El llenguatge oral es troba en perill d’extinció. L’ésser humà podria deixar de parlar en els propers anys, segons revela un prestigiós estudi de la Universitat Autònoma de Barcelona en col·laboració amb els Supermercats Orangutan, en el que s’assegura que l’ús indiscriminat que la nostra societat fa de les xarxes socials pot acabar amb la comunicació oral. En qüestió d’una o dues dècades, si no hi posem fre, les persones perdran la capacitat per conversar entre elles i només s’expressaran a través del mòbil, l’ordinador i les tablets; aquest últim, un invent que gairebé ningú sap per a què serveix, però que si te’l vols comprar et costa un ronyó i part de l’altre.

Accions tan quotidianes com demanar una barra de quart, insultar un Mosso d’Esquadra, preguntar a una prostitua quan costa el francès a pèl o jurar per tota la família d’un mateix que la droga que hi ha als teus pantalons no és teva, són accions que poden passar a la història ben aviat. I és que parlar, un fet tan natural i inherent a la nostra societat des de fa segles, té els dies comptats. Això mateix és el que explica un estudi impulsat des del seminari d’arpa èlfica de la UAB, treball en el que es justifica com l’ésser humà anirà perdent la seva capacitat per comunicar-se oralment en els propers anys. La forta presència de les xarxes socials, sobretot entre els més joves, provocarà que el dia de demà uns i altres deixem de parlar. “Sembla que no hi ha volta de full. Ens quedarem muts. Estarem tot el dia enganxats al whatsapp, al twitter, tuenti i facebook. Fins i tot al youporn”, lamenta el professor Damià Civella, un dels impulsors de l’estudi i gran aficionat a la pornografia.

Civella, llicenciat en ortografia eslava i gran admirador de Constantio Romero, reconeix que “ningú podia imaginar ara fa més d’una dècada que l’arribada dels xats i del Messenger desembocaria en una situació tan dramàtica com la que viurem ben aviat. A tots ens feia molta gràcia parlar a través de l’ordinador, escriure amb lletra Comic Sans de color lila i masturbar-nos per web-cam. Eren d’altres temps…”. A dia d’avui, en canvi, aquesta dèria per les xarxes socials s’ha accentuat fins a límits insospitats. Sense anar més lluny, el mateix estudi assegura que ja existeixen casos en els que es plasma aquesta pèrdua de la comuniació oral. Un d’ells ha tingut lloc en una família de Santa Maria d’Oló (Bages), en la qual pares i fills es parlen a través del seu telèfon mòbil.

“És gravíssim. El pare, la mare, el nen, la nena… Tots muts. Fins i tot el gos ha deixat de bordar. El pare li envia un whatsapp al fill per preguntar-li si ha fet els deures; la filla explica el seu dia d’escola als pares a través del mur del seu Facebook. Els germans s’insulten pel Twitter, pengen les fotos familiars a l’Instagram, la dona és infidel el seu marit gràcies al Meetic… És espantós, aberrant, llastimós; com les segones voltes de l’Espanyol”, critica el professor Civella, qui no veu que aquesta situació pugui canviar en el futur: “Al final ja no sé què serà de nosaltres. Haurem de conformar-nos en cagar-nos en els polítics i les injustícies des de casa, assegunts davant l’ordinador, sense moure ni un dit ni sortir al carrer a fer-nos sentir

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s