Espanya inclou Stephen Hawking a l’equip paralímpic per guanyar prestigi internacional

El Comité Olímpico Español (COE) ha inclòs el divulgador científic Stephen Hawking en la llista de convocats del seu equip paralímpic perquè vagi a competir, com un atleta més, als Jocs Olímpics de Londres. La decisió, consensuada amb Mariano Rajoy i la Casa Real, té com a objectiu “recuperar el prestigi internacional de la marca Espanya, que ha passat de ser poc a ser gens”. El COE també ha enunciat que, si Hawking es lesionés durant la cita olímpica, el substitut del cosmòleg anglès seria el robot de la pel·lícula Corto Circuito, “ja que és el candidat que física i mentalment s’hi assembla més”.

La convocatòria d’Stephen Hawking per l’equip paralímpic espanyol ha obert molts interrogants en el món de l’olimpisme. Un dels més escèptics és el propi president del COI, Jacques Rogge, que es pregunta en quina modalitat esportiva faran competir el prestigiós científic. “Tenint en compte que es tracta d’Espanya, molt em temo que només l’utilitzaran com a cotxe-llitera, per retirar els jugadors lesionats del terreny de joc. I encara sort si acaba sent només això. Perquè el fill d’en Samaranch ja m’ha trucat per preguntar-me si les cadires de rodes metàl·liques es rovellen amb l’aigua de piscina… La comunitat científica internacional està molt preocupada”, assegura Rogge.

Molt més tranquil que el president del COI, en canvi, s’ha mostrat el màxim responsable del Ministerio de Deportes, José Ignacio Wert, que ha assegurat que “Hawking és un gran fitxatge perquè representa molt bé el tarannà espanyol. És un home molt pausat, dels que no s’alteren mai, com si també cobrés el subsidi agrari a costa dels catalans. A més, fa el que sigui per aferrar-se a la cadira. No la deixa anar ni a tiros, com la majoria de polítics corruptes que tenim per aquí. I, per si tot això no fos prou, té un posat molt similar al de la mare del rei Juan Carlos. Si no fos per petits matisos intel·lectuals que diferencien els Hawkings dels Borbons, podríem afirmar que són germans”, comenta Wert.

El ministre també ha avançat que Stephen Hawking acompanyarà el tennista Rafa Nadal com abanderat de la delegació espanyola en la cerimònia inaugural dels Jocs. “Serà una escena molt bonica. La força i la raó, unides per l’esport. L’únic que ens fa por és que, entre la cadira de rodes i el pal amb la bandera, algú pugui confondre’l amb un auto de xoc d’una fira”. En aquest sentit, la diputada del PP Andrea Fabra espera que “no s’hagi d’arribar a aquest extrem”, tot i que tampoc vol tancar-se la porta a “utilitzar Hawking de toro mecànic en un futur proper. Hem de treure ingressos d’on sigui. I si aquest setciències no hi està d’acord… que se joda”. Fabra creu que, “amb menys aturats i menys intel·lectuals, Espanya aniria molt millor”.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: