Catalunya Ràdio prescindirà dels micròfons en la nova temporada

L’emissora pública catalana ha explicat avui les seves intencions pel curs 2012-13, que passen per la supressió immediata de tots els micròfons de la casa. Segons ha explicat la direcció de la ràdio en una roda de premsa “els micros suposen una despesa que no podem assumir en aquest temps de crisi. Volem apostar per una comunicació directa amb l’oient, literalment”. Així, el nou eslògan de la ràdio nacional per la propera temporada serà “Ens hi deixarem la veu”.

La ràdio nacional i més esportiva de Catalunya ha fet saber avui els seus plans de retallada de cara a la propera temporada, que arrencarà a principis de setembre i que encara té una graella provisional. El que sí se sap segur és que l’emissora suprimirà els actuals micròfons Sennheiser per “ser una despesa inassumible alhora que innecessària”, per bé que ha assegurat que “mantindrà els auriculars per als locutors”.

El director de l’ens, Fèlix Riera, ha explicat que amb aquesta retallada Catalunya Ràdio vol “donar resposta a un repte doble”. D’entrada, es vol “reduir despeses per ajustar-nos a un nou temps on no hi haurà micròfons i on es racionarà el cava durant els directes”. A més, l’emissora preten apropar-se a l’audiència, literalment: “Sense micròfons la comunicació amb els oients serà directa, volem ser molt més propers i diferenciar-nos de la nostra competència”. La ràdio pública enceta així una nova etapa que respon al seu nou eslògan, “Ens hi deixarem la veu”.

Per la seva banda, el comitè d’empresa de Catalunya Ràdio ha posat el crit al cel assegurant que “les mesures acabaran amb la nostra veu i és el nostre instrument de treball. No podem cridar tant com per arribar a tot el Principat, ni l’Hem de parlar va aconseguir aixecar tant el volum”. Per protegir-se davant les eventuals afeccions vocals, el comitè reclama dispensadors gratuïts de pastilles Ricola a l’edifici.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: