La “marxa negra” arriba a Madrid sense recordar per què hi havia anat

Els miners procedents del nord peninsular han arribat aquesta nit a la capital d’Espanya després de més de tres setmanes i 400 quilòmetres a peu sota un sol de justícia . Tal ha estat el desgast físic i mental d’aquest dies marxant des d’Astúries i Lleó que els miners han oblidat per què havien iniciat la marxa de protesta. El seu portaveu declara que “mentres fem memòria aprofitarem per veure la capital, que a l’aire lliure s’hi està molt bé”.

El prop de mig miler de quilòmetres que els miners d’Astúries, Palència, Lleó i Aragó han recorregut a peu fins a Madrid no han estat de franc. Han estat 21 dies i més de mig milió de passos fins arribar a la capital espanypola, on la “marxa negra” ha esta rebuda per nombrosos veïns simpatitzants alhora que completament aliens a la seva causa. Als epìsodis de deshidratació i llagues de diversa consideració que han patit els marxistes, s’hi ha unit una sobtada pèrdua de memòria que els ha fet oblidar per què havien sortit de les seves llars.

El portaveu dels miners, Javier Picopalez, ha explicat que “et vas distraient pel camí, xerrant, van passant els dies i els quilòmetres i ara no recordem a què venia tot plegat. És frustrant i plaent a la vegada, com el cinema per adults”. Lluny de patir per la retallada del 63% de les subvencions a la mineria als comptes de l’estat, Picopalez aprofita per assaborir l’aire fresc: “Això és respirar en llibertat i no pas l’alè d’un altre miner al clatell, com quan estem tots sota terra”.

La comitiva de miners, de prop de 300 persones, recorrerà a peu els carrers cèntrics de Madrid, travessarà una línia d’arribada que El Corte Inglés ha improvisat en ple Paseo de la Castellana i visitarà el Museo del Prado. La jornada festiva acabarà amb un concert del cantautor asturià Víctor Manuel, molt vinculat a la causa minera i en general a qualsevol sarau que es presti a un lluïment populista.

Per la seva banda, el ministeri d’Indústria amb José Manuel Soria al capdavant ha manifestat que farà “tot el possible perquè els miners gaudeixin de la seva visita a Madrid” i fletarà 10 autocars per “retornar-los amb les seves famílies abans no recordin que amb aquesta retallada els hem enterrat a la mina”. 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: