L’ètica de Marcelo Bielsa

L’entrenador de l’Athletic Club, Marcelo Bielsa, ha demostrat que les convencions socials, l’estratègia i la tàctica les deixa pel terreny de joc després de l’afer que ha tingut amb l’empresa que realitza les obres de la ciutat esportiva de Lezama. Diuen aquells que el coneixen bé que per a Bielsa res és accessori, que és una persona obsessiva i que per a ell tot té la mateixa importància perquè l’únic objectiu que té és treballar pel seu equip.

Des de Benegre.cat, considerem que l’entrenador argentí té un punt d’inadaptat social, però això ho hauria d’argumentar un psicoanalista. Per a nosaltres la manera d’actuar, les formes, li fan perdré una part de la raó que compartiria la majoria de la societat. Però per què Bielsa va explotar la setmana passada per fer saber-nos que les obres a la ciutat esportiva de l’Athletic Club s’estaven portant a terme de manera poc o gens fefaent?

Marcelo Bielsa va arribar la temporada passada a Bilbao per dirigir l’Athletic Club i va quedar horroritzat en veure l’estat de la ciutat esportiva de Lezama. Un equipament inaugurat el 1971 i que fins aquest estiu ha estat poc cuidat pel club. Bielsa va comprovar que Lezama estava abandonada i que era necessària una remodelació de les instal·lacions, després de 41 anys, per modernitzar-les i millorar les condicions de treball de l’equip.

Un treballador convencional, educat, amb seny, amb experiència… entendria que l’empresa, el club, està per sobre d’ell i que ell només és una peça més perquè la institució assoleixi els seus objectius. Però, Marcelo Bielsa té un sentit personal de la justícia, de l’ètica i actua com un policia implacable en l’aplicació de la seva pròpia llei. Tanmateix nosaltres només demanem, exigim en llenguatge Bielsa, que tothom es denunciï a ell mateix sempre que consideri que s’ha equivocat.

Així com hi ha entrenadors que han passat a la història per ser els creadors del 433, del 442, de la tàctica coneguda com a W… la societat hauria d’adoptar l’expressió “fer un Bielsa” quan una persona anés a la policia a presentar una denuncia contra ella mateixa per una actuació que considerés fora de la llei. La història recordarà que el tècnic argenti va ser el primer en fer-ho després d’atacar l’encarregat de les obres de Lezama.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s