El Bisbat de Girona busca guionistes per redactar les esqueles de forma més creativa

Els sacerdots del Bisbat de Girona han anunciat a través del seu grup de Facebook (I want to be frare) que busquen guionistes amb experiència en el camp de l’entreteniment per redactar les esqueles de la seva diòcesi de manera més creativa. “Això de la típica targeteta de color beix, amb el dibuix d’un colom de la pau i els epitafis sonsos de sempre ja cansa. L’Església necessita innovar. I ja que no ho fem amb el nostre discurs sobre els gais o l’avortament, podríem començar per aquí”, comenta Bernat Xufré, capellà de la parròquia d’Hostalric.

Xufré creu que el Vaticà, “com qualsevol altra empresa”, ha de saber reinventar-se en temps de crisi. “Hem de demostrar a musulmans i budistes que, a Catalunya, mantenim el nostre target de clients. I això s’aconsegueix amb esqueles més personalitzades, oferint un producte singular als nostres feligresos, que tothom s’hi vegi identificat. Hem d’aconseguir que la gent tingui ganes de morir-se. Palmar-la ha de deixar de ser tan avorrit”. Al seu parer, els guionistes són el “perfil ideal” per incorporar originalitat i un punt de transgressió als epitafis dels difunts. “Potser n’hi ha que no tenen gaire imaginació, però ho supleixen a la perfecció prenent drogues psicotròpiques. Només es consumeixen més estupefaents a les reunions de publicistes i en un esmorzar qualsevol de la família Pajares”, apunta el rector d’Hostalric.

A part de Bernat Xufré, la majoria de capellans catalans també ha donat suport a la proposta del Bisbat de Girona. Els més agosarats, fins i tot, ja han manifestat les seves predileccions a l’hora de buscar col·laboradors. Aquest és el cas del vicari de la parròquia d’Esponellà, al qual li agradaria contractar Bertín Osborne i Paco Arévalo perquè, “si es tracta de fer esqueles originals, els millors candidats són aquells que, professionalment, ja fa temps que estan morts”. En una altra línia, el campaner de Campllong prefereix algú que sigui “un pèl més llegit, del tipus Chiquito de la Calzada, que podria recuperar la tradició perduda de fer les misses en llatí gràcies a la utilització de mots com Gromenàuer, Fistro o Condemor”.

Altres mesures que està estudiant el Bisbat de Girona per incentivar la creativitat religiosa són penjar l’evangeli de Sant Mateu al Twitter en petits fragments, obligar els capellans a fer les misses amb vambes Converse o revestir les hòsties de l’eucaristia amb una mica de xocolata. “La transmissió del missatge del Messies s’ha d’adequar als temps que corren. I si hem de substituir el cor de l’església per una banda de llatins analfabets que balla reggaetón, ho farem. Jesucrist ha de ser Trending Topic més enllà de Ràdio Estel”.

Comments

  1. Quan em mori que em possin, Professora i prostituta, va treballar per hores a enssenyament, per solidaritzar-se amb les economies pobres del Botin, Serra, Urdangarin i tal. (la Manyana, diari de Lleida, cartes al director)

  2. llubarru pudent says:

    boníssim i de pas que es llepin la soca dels ous

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s