Una mica d’enveja

Entre aquells que creuen que la selecció espanyola hauria de guanyar perquè la meitat són del Barça i aquells que opinen que hauria de perdre sempre només per ser espanyola, ahir es va arribar a un sentiment comú: l’enveja. Enveja sana de poder emocionar-se amb una selecció nacional, una fita que ni al 1714 semblava tan llunyana com avui. Enveja només d’això, eh, un president que se’n va al circ quan a València se li crema el pa no el volem per res.

A benegre.cat hem arribat a la conclusió que els catalans pro-selecció espanyola i els que la volen veure fracassar una vegada rere l’altra tenen un sentiment en comú: l’enveja. Envejeta sana de tenir una selecció nacional que pot alçar títols i envejeta dels que s’emocionen i l’animen sincerament. Sí, és cert, les imatges del Ramos torejant ja se les poden quedar, però també nosaltres provaríem de fer un pilar de 3.

El fet que tants jugadors catalans siguin titulars a La Roja ho empitjora tot, doncs posa de manifest que una Selecció Catalana de futbol seria del tot competitiva. Us imagineu, poder-la animar en una Eurocopa? Nosaltres tampoc. Tan tèrbola és la boira de la crisi i tan pesades les motxilles que haurem de carregar que la reivindicació per les seleccions catalanes està enterradíssima. Contents pels jugadors del Barça o cabrejats pel “yo soy español, español…” el que es va sentir ahir és, malauradament, enveja d’Espanya.

No ens malinterpreteu. Enveja de poder viure una selecció més enllà de la costellada nadalenca contra el rival de tercera de torn. Dit això, cap altra enveja. No voldríem pas ser un país que espolia les seves comunitats més productives, que se salta la llei sistemàticament, un país que ofega els símbols identitaris que no són els seus. Mai sentirem enveja d’un país on el seu president prefereix assistir a un partit de futbol que seguir l’extinció de l’incendi més greu dels darrers 25 anys. Com a mínim, que dediquin l’Eurocopa als nostres cosins valencians. Per a ells, tots els ànims en aquests moments tan complicats.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: