Joana Ortega aprofitarà l’estiu per acabar la carrera de Psicologia i posar-ho al currículum

La vicepresidenta del govern català, Joana Ortega, aprofitarà les vacances d’estiu per acabar les dues assignatures que li falten per obtenir la llicenciatura de Psicologia. La número dos d’Unió Democràtica de Catalunya vol tancar, d’aquesta manera, la polèmica generada al voltant del seu currículum acadèmic, en el qual figurava que era psicòloga tot i no haver acabat mai la carrera. “Serà la prova més dura que ha afrontat mai. No sabem si serà capaç de treballar i estudiar a la vegada. De fet, no sabem si serà capaç de tornar a treballar o a estudiar. El Pla Bolonya ho posa molt difícil i, a més, no podem oblidar que prové del món de la política. S’ha acostumat a no fer res. Però segur que s’hi deixarà els colzes. En sentit figurat, eh. Que tampoc voldríem que malmetés el seu físic radiant per dues matèries de lliure elecció”, matisa un comunicat enviat per UDC.

Joana Ortega ja té pactat amb la direcció del partit que, si ho aprova tot a la primera, tindrà un permís especial per anar de colònies amb les seves amigues. “En una escola rural? Ui, no. Li faria molta angúnia! Quan a Unió diem anar de colònies, ens referim a comprar perfums a les botigues més cares del passeig de Gràcia. Hem d’aprofitar que tenim totes les despeses pagades. Hi ha empreses com Abertis que estan interessades en finançar els estudis dels afiliats d’UDC a través de la nostra fundació. Molts dels nostres consellers també ho aprofitaran per obtenir el títol d’ESO”, explica un militant del comitè local d’Altafulla.

Els que també volen premiar el retorn d’Ortega a la facultat són els seus familiars més propers. De fet, ja li han promès que, quan aprovi les dues assignatures que li falten per ser oficialment psicòloga, aniran tots junts d’excursió al Zoo per celebrar-ho. “La idea li ha fet força il·lusió, però ens ha demanat que, si pot ser, la portem a un altre lloc. Diu que, per veure animals de prop, ja té la resta de l’any al Parlament”, comenta un parent de la consellera.

Tot i que no ha volgut donar pistes sobre a quina universitat està matriculada, per evitar que les seves notes acadèmiques es facin públiques, Ortega sí que ha reconegut que li ha sorprès el funcionament intern del centre. “Els professors no volen rebre ningú al despatx per solucionar dubtes perquè diuen que no se’ls hi paguen les hores extres, el cost de les fotocòpies l’hem d’assumir els alumnes i a les aules no hi ha prou cadires per a tots els estudiants que volem fer els exàmens. No entenc per què s’han hagut de fer tantes retallades en coses bàsiques com la meva carrera. És injust”, remarca la vicepresidenta, que ja ha anunciat que presentarà la seva candidatura per optar a una beca per al menjador universitari. A veure si hi ha sort”.

El que més l’il·lusiona de la seva tornada a la universitat, però, és fer l’amic invisible. “A Unió el fem cada any per Nadal, però al sorteig només s’hi posen paperetes amb el nom de Duran i Lleida. Que no dic que estigui malament, eh. També té la seva gràcia. Però, per un cop, també m’agradaria rebre un regal”.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s