Els pronoms febles entren per la força a la conselleria d’Ensenyament i retenen Irene Rigau

Commoció a les llars catalanes i tensa espera després que una banda organitzada de pronoms febles hagi entrat per la força aquest matí a la seu d’Ensenyament per retenir la consellera Irene Rigau. Coincidint amb el veto del Suprem al català com a llengua vehicular al parvulari, els pronoms reclamen “més respecte d’un país que se’ns pixa a la boca repetidament”. Els monosíl·labs exigeixen una assignatura exclusiva i avisen que no es rendiran fàcilment.

Una banda de cinc pronoms febles ha forçat aquest matí a primera hora l’entrada principal de la conselleria d’Ensenyament a la Via Augusta de Barcelona i s’ha fet amb el control de les instal·lacions. Els rebels, capitanejats per “Ho”, no han provocat danys personals però sí nombroses destrosses materials, a més d’haver impregnat les parets de l’edific amb grafittis com “Respecteu-nos-hi”.

Segons un comunicat que han difós mitjançant les xarxes socials, els monosíl·labs expliquen que “som els eterns incompresos de l’ensenyament a Catalunya, fa segles que se’ns pixen a la boca de manera ininterroumpuda amb aberracions lingüístiques arreu, com si no fos prou humiliació ser substitucions d’altres mots.”. Les seves demandes passen per “introduïr una assignatura de pronominalització, independent de la de Llengua Catalana, obligatòria per tots els alumnes des del parvulari i fins a la Universitat”. La seva exigència es concreta en 3h setmanals mínim”.

Els antisistema de la llengua, com ja se’ls ha batejat, han près com a ostatge la consellera d’Ensenyament, Irene Rigau, a qui han amenaçat de fer memoritzar tot el diccionari Xurriguera si no acata les demandes. Rigau ha defensat que “el Departament s’hi esforça, però sou massa difícils. El país està en deute en vosaltres”.

L’acció perpetrada pels pronoms febles arriba en un moment delicat per la llengua catalana, després que el Tribunal Suprem espanyol hagi tombat la resolució del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya que convertia en vehicular el català als cursos de parvulari.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: