El govern anuncia una amnistia per a tots els banquers i polítics corruptes

L’executiu de Rajoy ha anunciat avui l’entrada en vigor d’una llei que permetrà als banquers i polítics confessar els seus crims impunement. Durant les primeres hores de la normativa, l’allau de confessions ha saturat les oficines i delegacions estatals, que han acumulat cues de fins a 500 persones. L’”amnistia pepera”, com s’ha batejat la norma, els permet confessar a canvi d’una gorra amb visera commemorativa. L’Església  presentarà càrrecs per “competència deslleial”.

Esclamacions d’alleujament les que s’han sentit avui al Congrés del Diputats quan la portaveu del govern, Soraya Sáenz de Santamaría, ha anunciat l’entrada en vigor d’una amnistia que perdonarà a polítics i banquers les seves milionàries estafes. L’anomenada “amnistia pepera” permetrà a aquestes destacades personalitats confessar els seus crims, que prescriuran automàticament i pels que no s’iniciarà cap procés judicial. En el cas de delictes de malversació de fons públics, l’executiu exigeix “una explicació detallada de l’estafa” però en cap cas la devolució dels diners, que només serà voluntària.

Sáenz de Santamaría ha explicat que el govern “vol netejar consciències. Està tothom molt tens amagant draps bruts sota l’estora i volem deixar clar que no perseguirem a ningú. Els banquers i els polítics tenen barra lliure en aquest país”. A canvi de la confessió, l’executiu espanyol ofereix el perdó automàtic, la prescripció del crim i una gorra commemorativa amb l’inscripció “¿Malversación? jaja”.

La majoria dels partits polítics i entitats bancàries han rebut la mesura amb alegria, explicant que “tots tenim els nostres marrons per amagar i aquesta normativa és una magnífica proposta”. Des que s’ha fet pública la notícia, les oficines i delegacions del govern arreu de l’estat s’han omplert de persones disposades a deixar anar les seves vergonyes. Diputats, membres d’aparell de partit, banquers i alguns empresaris han provocat cues de fins a 200 metres, que s’han animat al càntic de “A por ellos, oe” enmig d’un clima d’eufòria.

Qui, en canvi, ha rebutjat la iniciativa del govern de Rajoy és la Conferència Episcopal Espanyola, que ha anunciat que emprendrà mesures legals per “protegir-se de la competència deslleial”. Segons ha explicat el president de la institució, el Cardenal Rouco Varela, “fa dos mil anys que l’església escolta crims i els perdona a canvi de dos ave maria. Hem sentit de tot i de tothom. Aquest és el nostre negoci i no volem incursions extranyes”.

Comments

  1. Què prima és, de vegades, la línia entre ficció i realitat! A mig article ja no sabia si llegia el Bé Negre o La Vanguardia…

    Diuen que la gent que riu a gust viu més temps; gràcies, doncs, Bé Negre!
    ;)

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: