Espanya agermanada amb Costa Creuers

Europa parla de rescat, de pla d’ajuda, de préstec, sosté que la “quarta economia d’Europa ha perdut el poder de finançar-se”, i Espanya parla de préstec en condicions molt favorables.  Bé, el rescat bancari que la Unió Europea concedirà a Espanya quan aquesta el reclami és un préstec de fins a 100.000€ milions a l’estat a través del FROB (Fons de reestructuració ordenada de la banca) fa que Espanya s’hagi d’agermanar amb la companyia del Costa Concòrdia.

Des de Benegre.cat, aquest juny del 2012, considerem que els 100.000 milions d’Europa per salvar la banca espanyola suposaran una nova despesa per al govern espanyol, que es traduirà en nous ajustaments que afectaran directament els ciutadans. Aquesta és la primera conseqüència que ens agradaria lamentar, perquè es deixa d’aplicar la màxima de qui la fa la paga i es desmotiva l’esforç i l’emprenedoria.

Tampoc volem atabalar-vos amb anàlisi que sovint se’ns escapen dels nostres coneixements, però si que la gestió de la crisi econòmica a Espanya, i el paper dels seus màxims dirigents polítics, ens semblen similars a la gestió Francesco Schettino, el capità del Costa Concòrdia. En l’editorial d’avui ens agradaria fer un recull de titulars que es van publicar els dies posteriors a l’enfosament del ´Costa Concòrdia” i uns hipotètics titulars que es podien publicar aquests dies:

* El capità del ‘Costa Concordia’ no portava posades les ulleres en el moment del naufragi. El president del Govern no porta posades les ulleres gairebé mai.

* La noia que anava amb Schettino al ‘Costa Concordia’ afirma que era la seva convidada. La noia que anava amb Rajoy afirma que es la nena de Mariano.

* Schettino: “Quan vaig veure que s’inclinava el vaixell, vaig baixar”. Rajoy: Quan vaig veure que el rescat era imminent vaig baixar i vaig demanar De Guindos que parlés.

* El capità del ‘Costa Concordia’ dóna negatiu en el test de consum de drogues. El president del Govern dóna negatiu en el test de consum de drogues.

* Schettino diu que la naviliera coneixia la pràctica d’acostar el vaixell a la costa. Rajoy diu que Merkel coneixia la pràctica de passar el deute dels bancs als ciutadans.

* Localitzada la dona rossa que va sopar amb el capità del creuer. Localitzada la dona rossa que va sopar amb el Rei a Botswana.

* El capità mirava des de terra com s’enfonsava el creuer naufragat a Itàlia. Rajoy mirava des de Polònia com s’enfonsava l’economia.

A partir d’aquesta anàlisi comparativa, de de Benegre.cat, només podem demanar que Espanya s’agermani amb la companyia Costa Creuers, els propietaris del ´Costa Concòrdia´.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: