Els clubs de petanca indignats amb un equip de Mataró que ha posat gespa artificial

La Penya L’Esplanada, un històric club de petanca del centre de Mataró, ha revolucionat aquest esport, a Catalunya, en instal·lar gespa artificial a les seves pistes. Segons el president del club, el reglament de la Federació Catalana de Petanca permet jugar en qualsevol superfície. Els de la capital del Maresme ressalten que la petanca amb gespa artificial és més atractiu pels aficionats perquè el joc guanya en rapidesa, emoció i intensitat.

“Són uns ximples, un insensats que volen canviar l’essència d’aquest esport. Ni a França que juguen a l’hivern amb fred s’han plantejat mai deixar de jugar amb sorra i a l’aire lliure”, denuncia el portaveu del Club Petanca Sant Sadurní de Montornès del Vallès. Una altre queixa l’ha exposat el responsable del Club Petanca Malgrat de Mar que demana la Federació que modifiqui el reglament perquè “necessitem una normativa sobre les pistes de joc, sinó aviat veurem que algú proposa fer-ho sobre ciment, o sobre sorra d’argila de color blau”.

Per la seva part, La Mina Club Petanca ha anat més enllà i insinua que els de La Penya L’Esplanada han instal·lat uns imans i uns sensors electrònics sota la gespa de manera. Uns sensors que també porten les boles dels mataronins i que els fan guanyar sempre. Segons, Antonio Ramírez, de La Mina, dissabte passat vam perdre 9 -0, 9 -0 tots els partits que vam jugar a Mataró. En declaracions a Benegre.cat, Ramírez ha assenyalat que “si la Federació no actua, quan tornem a Mataró, abans de començar a jugar saltarem i saltarem i saltarem sobre la pista de gespa artificial per fer malbé els sensors”.

Segons ha pogut saber Benegre.cat, la Federació Catalana de Petanca ha encarregat un estudi a la Universitat de Marsella per tenir una base científica abans de pronunciar-se sobre la necessitat de regular el tipus de superfície per jugar a petanca. Eric Berton, degà de la Facultat de Ciències de l’Esport de la UM ha explicat que des del 1962 tenen un grup de recerca dedicat a la petanca.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: