La prova de Papanicolau passa a dir-se Von Wuttke a Alemanya

La cancellera Angela Merkel i el ministre de Sanitat d’Alemanya, Daniel Bahr, han presentat una investigació que conclou que la prova per detectar de manera precoç el càncer al coll de l’úter la va desenvolupar Herbert Von Wuttke i no pas Georgios Papanikolau. Segons les autoritats alemanyes, el metge grec va aprofitar l’estada a la Universitat de Munic –on es va doctorar el 1910, per apropiar-se d’una investigació del professor Von Wuttke. Grècia ha protestat davant la Unió Europea i ha demanat una intervenció comunitària contra la decisió d’Alemanya.

Coi d’alemanys, no tenen respecte per la història” ha explicat Nikos Papanikolau, besnét del metge que va fer-se famós pel sistema que va desenvolupar i que va adoptar el seu nom. En Nikos que també es ginecòleg, i té una consulta privada a Mitilene, la capital de la grega illa de Lesbos, creu que tot plegat és un atac més dels alemanys i diu que “dominen l’economia i creuen que poden tocar les vulves com els sembli. Lamentable”. En declaracions a Benegre.cat, Nikos Papanikolau, ha subratllat que la comunitat científica internacional té constància dels estudis del seu besavi.

Per la seva part, Klaus Allofs, portaveu del Col·legi de Metges d’alemanya (CPD) i de la Societat Alemanya de Ginecologia (DGG) ha assenyalat que els professionals de la sanitat i la comunitat universitària alemanya rebutgen les queixes de Grècia. Segons Allofs, el prestigiós diari Bild publicarà, aquest cap de setmana en el seu suplement de ciència, documents inèdits que demostren que Georgios Papanikolau va aprofitar un cita amorosa de Herbert Von Wuttke per apropiar-se de la investigació sobre la prova que va revolucionar la citologia moderna.

A tot això, el portaveu del govern provisional de Grècia, Efthimios Eindringenaki, ha ressaltat que “la citologia cervical s’anomena prova de Papanicolau a tot el món perquè és una manera de reconèixer que el doctor és el “pare” de la citologia exfoliativa. Eindringenaki ha assenyalat que si Alemanya no rectifica posaran una demanda davant la Cort Penal Internacional, i una altre demanada davant els organismes de la Unió Europea per aconseguir que es reconeguin els drets de Papanicolau.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: