Un bar es nega a pagar l’IBI perquè els veïns van a mirar-hi la missa

Mateu Jolivet, el propietari de Casa Simona –el bar de La Morera de Montsant, al Priorat, ha explicat que si l’església no paga l’impost de béns immobles (IBI) ell tampoc ha de pagar-lo “perquè cada setmana el 69% del veïns venen al bar a veure la santa missa televisada”. Jolivet ha assenyalat que ha enviat una carta a la Santa Seu demanant la intervenció del Sant Pare perquè el Bar s’inclogui en el tractat que Espanya va signar amb la Santa Seu el 1979, on es preveu l’excepció de l’impost.

En declaracions a Benegre.cat, Jolivet ha explicat que l’Ajuntament rebutja la seva petició perquè al•lega que el seu edifici té associada una activitat econòmica i genera beneficis, al marge de l’emissió dominical de la missa. El propietari de `Casa Simona´ sosté que el consistori s’equivoca perquè la gran majoria dels moradencs que segueixen la retransmissió televisiva de la missa només consumeixen el got de vi i la tapa d’hòstia que ell posa de franc pel moment de l’eucaristia.

Jolivet sosté que si el consistori rebutja la seva petició recollirà signatures per exigir a l’Ajuntament que cada setmana posi a disposició dels creients un autobús per baixar a l’Ermita de l’Assumpta al nucli d’Escaladei. El propietari de `Casa Simona´ està convençut que aleshores l’alcaldessa canviarà la seva posició perquè s’adonarà que el cost és més elevat que la taxa d’IBI que paga el bar.

Maurici Serra i Crispí Mora, dos veïns de La Morera de Montsant que cada diumenge assisteixen a la missa televisiva que ofereix el bar, defensen la petició de Jolivet perquè “és lògic que s’eximeixi de pagar l’IBI a un establiment que compleix una funció religiosa. Segons Serra i Mora, un 3,56% dels veïns els diuen que es quedin a cada seva i mirin al seu televisor la missa, però aquests dos veïns argumenten que “aleshores, quan arribi el moment de donar-se la ma per celebrar la pau del senyor què fem?”

També en declaracions a Benegre.cat, el secretari de l’Ajuntament de La Morera de Montsant, ha explicat que cap argument legal permet `Casa Simona´ acollir-se al Concordat signat per Espanya amb El Vaticà, ni a les lleis de mecenatge per deixar de pagar l’impost de béns immobles. Segons el secretari, fins el 2011 i de manera religiosa, Mateu Jolivet ha pagat l’IBI del bar sense blasmar.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: