La crisi anima els restaurants de kebabs a oferir un Menú Executiu per a empresaris arruïnats

La cadena de restauració PITA (Paquistanesos, Indis i Talibans Armats) ha ideat un nou Menú Executiu per a grans empresaris que s’hagin arruïnat durant aquests anys de crisi econòmica. Els establiments adherits a la companyia oferiran, pel mòdic preu de 5 euros, xauarmes i plats combinats a tots aquells clients de classe alta que vagin vestits amb primeres marques i acreditin haver perdut bona part dels seus estalvis a la borsa o en luxes innecessaris. “Serà un menú exclusiu, només per a nous rics que s’hagin reconvertit en nous pobres. Malgastadors, fatxendes i fantasmes de tota mena, que hagin fet de l’aparença el modus vivendi de la seva execrable existència. Aspirem a ser el Círculo Ecuestre de qualsevol vividor vingut a menys”.

L’ideòleg del Menú Executiu és Rafiqui Rajput, director de màrqueting de la cadena PITA i llauner de la plaça Reial de Barcelona a temps parcial. Rajput és conscient que la seva idea “pot rellançar el sector del kebab entre les classes més benestants”, tot i que segueix tocant “de peus a terra” i no es considera un exemple “per ningú”. Potser per això, li agrada parafrasejar Joaquim Maria Puyal, per recordar que ell tampoc és el veritable Català de l’Any. “De fet, no sóc ni català a seques, perquè vaig néixer a Islamabad i no estic gaire integrat a Occident. Però tinc l’Àngel Colom i l’Èric Bertran agregats al Facebook, que ja és alguna cosa”. Al seu entendre, els restaurant de kebabs i els grans empresaris “són pràcticament el mateix, ja que cap dels dos col·lectius  paga impostos”.

Per sobre de tot, però, Rafiqui creu que l’èxit del Menú Executiu es deu a què ha sabut captar “el patiment inhumà d’un sector cada vegada més nombrós en la societat catalana i espanyola. Són famílies adinerades que ara, per culpa de l’avarícia i d’una prepotència econòmica sense límits, es veuen abocades a acomiadar treballadors de les seves empreses a contracor, per poder mantenir la casa rural de Vaquèira-Beret, l’apartament de Cadaqués i la quota de soci del Club de Polo. És una lluita interna entre els sentiments i la raó. Perquè és molt dur deixar una família al carrer, sense feina ni ingressos. Però encara ho és més passar un estiu sencer al dúplex de Pedrables, sense poder anar de vacances enlloc. Són situacions límit. La tragèdia de ser empresari. Un drama contemporani banyat en gintònic dels cars”.

De moment, el projecte de la cadena PITA compta amb el suport de PIMEC i Foment del Treball, que ja han demanat a la companyia que “estudiï la possibilitat de fer una Marató de la Pobresa per a grans empresaris. Vindria a ser com la de TV3, però per a persones importants”. Les iniciatives que sí estan en marxa són les dues noves versions del Menú Executiu. “D’una banda, el Menú Executiu Festa, que inclourà entrades gratuïtes per a gairebé tota la família (les dones hauran de pagar) per assistir de públic a les celebracions litúrgiques de l’imam de Terrassa. I de l’altra, el Menú Executiu Seguretat, que proporcionarà tres dies de misericòrdia als clients perquè no puguin ser robats ni agredits mentre passegen pel Raval”.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s