La Generalitat oferirà feina als jubilats que donen indicacions quan aparques el cotxe

“Gira tot, gira tot! o “el piló cagundena” seran les expressions de moda d’aquest estiu a l’asfalt català. Així ho vol el Departament d’Empresa i Ocupació de la Generalitat de Catalunya, que ha presentat un pla per regular la feina que molts jubilats exerceixen de manera encoberta als garatges, donant indicacions als conductors per aparcar. L’executiu destaca que “es tracta de donar oficialitat a una feina molt digna, molt tradicional, que veu de la saviesa popular”.

El Departament d’Empresa i Ocupació del govern català ha presentat el pla Gira Tot, desenvolupat amb el Servei Català de Trànsit, que regularà amb efectes immediats la feina d’uns 15.000 jubilats d’entre 65 i 80 anys. La seva tasca consisteix en voltar pels aparcaments en garatges, places i descampats -sovint en miserables condicions- indicant al conductor com aparcar el seu vehicle amb grotesques gesticulacions i renecs incomprensibles.

El director de Trànsit, Joan Aregio, ha explicat que “tenim el perfil clar; vesteixen pantalons de pana, espardenyes, jersei de punt o de xandall de tàctel de color àcid dels 80 i gorra del Barça descolorida”. Segons ha revelat Aregio, els Mossos han detectat bandes organitzades d’avis que “es fan forts en una zona i administren les places d’aparcament a plaer, a vegades de manera violenta. És terrorífic, estableixen torns per vigilar aparcaments i supervisar obres en construcció”. La intenció de l’executiu, doncs, és sanejar aquest sector encobert, pel que desplegarà assistents socials pel territori per “identificar aquests entranyables personatges de l’auca catalana i evitar que caiguin en la marginació social més cruel”.

Per la seva banda, part del sector femení de la població -el que més rep la pressió d’aquests assetjadors dels garatges- ha rebutjat la iniciativa del govern en considerar que “només donarà més eines a aquests pesats per boicotejar-nos l’aparcament”. La presidenta de la FIA (Fèmines pels Intermitents Aleatoris) ha assegurat que “quan veuen que ets una dona al volant i que vols aparcar, paren de cop i claven la mirada en les teves maniobres, com esperant que fallis en qualsevol moment” i que “la pressió és insuportable, si comets una petita errada, et fan un mirada de condescendència i es posen a cridar indicacions”.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: