Puyal tornarà el premi al ‘Català de l’any 2011’ per no saber on posar-lo

Joaquim Maria Puyal, mite del periodisme i veu de les retransmissions radiofòniques del FC Barcelona a Catalunya Ràdio, ha anunciat aquest matí que pensa tornar el premi a ‘Català de l’any 2011’ a l’organització. El Mestre ha declarat que “hi he estat donant voltes i no sé on posar el trofeu, no m’acaba de fer el pes i no combina amb la decoració de casa” alhora que ha volgut aclarir que “en cap cas s’ha de malinterpretar com un menyspreu al guardó i als seus responsables. Només al dissenyador del daixonses”.

Mite vivent del periodisme de qualitat i erudit de la llengua catalana, Joaquim Maria Puyal va ser declarat ahir el Català de l’any 2011, en el marc del certamen que organitza El Periódico. Puyal va recollir el premi amb un solemne discurs proclamant que en temps adversos, tot ciutadà hauria de rebre la citada distinció. Poc imaginaven els assistents a la gala del TNC, els responsables i els telespectadors la notícia que sacsejaria Catalunya hores després: Puyal tornarà el premi.

Així ho ha explicat el Mestre Puyal en una roda de premsa improvisada a l’Aeorport del Prat, minuts abans d’agafar un vol cap a un destí tropical per descansar abans del partit del Barça de divendres: “Em sento molt orgullós d’haver estat distingit amb aquest guardó, però no sé on posar-lo. Té un disseny peculiar, estrambòtic, curiós, sorprenent, característic…”.

Tot seguit, els periodistes convocats han presenciat un esdeveniment inèdit en la història coneguda; al Mestre Puyal se li han acabat els sinònims i eufemismes per referir-se al disseny del trofeu. Visiblement contrariat per aquest motiu, Puyal ha rebrat que “vaja, no sé on fotre aquest pongo, vull dir, aquest poso tan horrorós… queda molt lleig al costat de la Creu de Sant Jordi i els Premis Ondas”.

Segons ha pogut saber benegre.cat, el director de “Vostè jutja” i veu del sentiment blaugrana ja hauria fet arribar el guardó a la cúpula d’El Peródico, diari responsable d’un premi “Català de l’any” que haurà quedat desert per primera vegada.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s