Educació, educació, educació… i educació

La qüestió més important que hem de decidir a casa nostra és el model educatiu que volem. Si d’una vegada aconseguim definir un model estable, garantim una inversió eficient, estimulem el talent i tots plegats entenem que aquesta és la base per una societat més rica, sortirem de la crisi i serem capaços d’afrontar les properes més ben preparats. La crisi actual afecta l’estat espanyol més que cap altre de la Unió Europea, l’atur juvenil és escandalós, i al nostre parer la principal causa d’aquesta situació és el baix nivell educatiu de tots plegats.

Si apostem per l’educació, potser serà més fàcil que millorem els nostres ingressos pel nostre treball i, aleshores potser, estem a favor dels peatges a les autopistes perquè entenem que som un país de pas i que és bo que els camions paguin una part de l’asfalt.

Si apostem per l’educació, potser tindrem més clar què volem ser quan siguem grans: un país centrat en un turisme basat en la competència pel preu o un país centrat en la investigació, la industria tecnològica i un turisme de qualitat.

Si apostem per l’educació, potser tindrem més clar què podem ser i deixem de fer volar coloms i donar cops de timó cada dos per tres. A banda, de deixar de mirar-nos el mèlic i dir “tenim un potencial… som un gran país..”.

Des de Benegre.cat, apostem un celebrar un gran debat nacional per situar les polítiques educatives com la prioritat nacional–posant per davant els interessos del país que els del partit. Ara ens podeu qualificar d’il·lusos, però si apostem per l’educació potser d’aquí a dotze anys aquest debat és possible. Un pacte nacional que necessita el suport de tots els ciutadans i del sector financer, industrial, cultural…

Si apostem per l’educació, potser acabarem tenint els líders polítics que trobem a faltar, aquells que ens expliquin per on hem d’anar per assolir l’excel•lència. Uns líders que en marxar ens permetin rellevar-los amb garantia de continuïtat perquè n’hem après, uns líders que ens expliquin el cost econòmic, social, polític d’una mesura. Apostar per l’educació ens permet créixer a qualsevol edat.

Comments

  1. Guillem d'Occam says:

    Està bé que de tant en tant s’expossin idees constructives i amb sentit comú. Totalment d’acord!!!!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: