El col·lectiu de restaurants Slow Food confessa que es referien al servei

Portaveus del moviment lligat als ingredients de proximitat i la cuina sense presses asseguren als mitjans que “en realitat, volíem dir que som lents servint, però la gent ho va confondre tot. Entrenem la virtut de la paciència”. Benegre.cat ha tingut accés a esgarrifoses declaracions de les víctimes de l’enganyifa: “Em van tenir 47 minuts esperant per una amanida de tomàquets i em van clavar 24€”. 

El món de la gastronomia ha fet avui un pas en fals amb el gerro d’aigua freda que ha deixat caure el Col·lectiu Slow Food Catalunya. El seu portaveu, Oleguer Prats, va oferir ahir una roda de premsa al restaurant Allium del Carrer del Call de Barcelona confessant l’essència del seu projecte culinari: “Sempre volem innovar, ser vanguardistes i vam inspirar-nos en el moviment slow food nord-americià, però amb una diferència: volíem centrar-ho en el servir, no amagar-nos per ser lents”.

Prats, no obstant, ha reconegut que el nom del moviment pot induir a error per part dels comensals: “En som conscients però, alhora, volem que els nostres convidats aprenguin la virtut de la paciència. Proporcionem una experiència més enriquidora i és prou motiu per justificar els nostres preus”. El temps mínim d’espera pels plats frets volta els 40 minuts, més d’una hora en el cas dels calents, i l’àpat de dos plats, vi i postre ronda els 75€ de mitja. Prats explica que “el menjar està fet des de fa estona, però no per això s’ha de servir abans. Sempre tenim massa pressa, cal assaborir l’espera“.

Preguntats per benegre.cat, clients dels restaurants slow food catalans, visiblement afectats, han relatat les seves tragèdies. Dolors Padrissa, gracienca, amb la mirada plorosa recorda com la van tenir 2 hores i 37 minuts per un rostit de pollastre: “Vaig voler donar-li una sorpresa a la meva mare moribunda, que provés el menjar tradicional que recorda amb tant amor del temps de la post-guerra. Vàrem seure a la 1 i a quarts de quatre la meva mare, al cel sia, es va començar a fotre el centre de taula per fer passar la gana.”.

Malgrat la polèmica per l’anunci, el gremi Slow Food assegura que seguirà defensant el seu model: “Apostem per joves talents, monitors d’esplai i animadors, que no siguin molt de treballar però que vulguin explorar la cuina catalana autèntica. Algú ha de cobrir el buit de Ferran Adrià”, explicava Oleguer Prats.

Comments

  1. vaja pena Q FEU NOIS

  2. Deu ser broma,no?

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s