L’Euro es devalua fins a límits històrics i ja té menys valor que els bitllets falsos del Monopoly

La caiguda en picat de les principals borses europees ha devaluat l’Euro fins a límits històrics i, en aquests moments, ja té menys valor que els bitllets falsos del Monopoly. La situació no ha passat inadvertida pels creadors del popular joc de taula, que volen aprofitar aquesta desplomada sense precedents de la moneda europea per treure al mercat una nova versió del joc, ambientada en els temps actuals. “Serà una mescla entre el Monopoly i el Cluedo, ja que l’objectiu serà enriquir-se tan com sigui possible, però sense que ningú sospiti de què ets un lladre ple de merda fins al coll”, ha avançat Pío Cojeras, un dels enginyers d’I+D de la companyia.

El nou Monopoly, que es distribuirà a nivell internacional amb la inscripció Europe is burning, permetrà als jugadors comprar cases i cotxes de luxe sense pagar impostos, edificar grans complexes hotelers saltant-se qualsevol llei que protegeixi el medi ambient o dirigir la banca encara que no es tingui prou agilitat mental com per resoldre una suma amb números de dues xifres. “Només es tracta d’un joc de taula, però sabem que podria ser un resum molt precís del que ha passat durant els últims vint anys a Espanya i en altres països suposadament desenvolupats”, ha afirmat Cojeras.

La intenció dels creadors del Monopoly és fer un joc de taula cada vegada més versemblant i, per això, han hagut d’adaptar les seves normes a la legislació actual. De moment, algunes de les mesures més significatives són “no sancionar els jugadors que s’arruïnin i eliminar la casella de la presó. Casos com els de Rodrigo Rato amb Bankia o Iñaki Urdnagarín amb l’institut Nóos avalen la nostra decisió”. Pío Cojeras i el seu equip de creadors tenen molt clar que “un joc de taula no pot demanar als seus jugadors el que la Justícia no s’atreveix a reclamar als que infringeixen la Llei. Seria molt estrany. Com trobar-se un polític o un banquer amb dignitat. Impossible”.

L’altra gran novetat del nou Monopoly serà la recuperació de les edicions locals (com les de Barcelona o Madrid), que es desenvoluparan amb versions també diferenciades dels barris més significatius de cada ciutat. Així, per exemple, l’edició del Raval substituirà els carrers de luxe per llocs ombrívols amb venedors de llaunes i restaurants de kebaps, mentre que el Monopoly Gràcia permetrà als jugadors invertir les grans fortunes aconseguides pels seus papis en la compra de malabars, CD’s de La Pegatina i altres objectes banals. Serà un nou concepte de joc, en què les partides s’heretaran de generació en generació. Com el pagament d’una hipoteca, però amb bitllets que tenen més valor que l’Euro”.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s