Ferran Adrià i Paco Pil uneixen esforços per recuperar la Ruta del Bacallà al País Valencià

El cuiner Ferran Adrià i el discjòquei Paco Pil han unit esforços en un projecte empresarial comú per recuperar la famosa Ruta del Bacallà, nascuda a principis dels anys noranta al País Valencià. En un comunicat conjunt, amb taca de ketchup inclosa, els dos artistes creuen que aquest macroitinerari d’oci nocturn “va fer fallida en el seu moment per culpa de la pressió policial i de la mala premsa que tenia. Les drogues i els accidents de cotxe van fer molt de mal. Però tot és cíclic. I ara hi ha un nou jovent que té el mateix dret, i encara més ganes, de morir col·locat fins les celles i amb les mans al volant. Nosaltres som el concepte de festa que busquen. Nits portades al límit, amb l’únic objectiu de divertir-se fins a morir. Literalment”, conclou el document.

Adrià i Pil estan convençuts que, malgrat la greu situació de crisi econòmica, el projecte serà econòmicament viable mentre a les discoteques hi abundin tants quillos com fins ara. “Ens dirigim a aquella gent mal parlada, mal vestida i mal formada. Oients de Los 40 Principales o Radiolé que, lluny d’avergonyir-se de la seva existència, es creuen els amos del món. Jovenalla de centre comercial, aflamencada, que perden la virginitat i la dignitat cada cap de setmana en qualsevol pàrquing fosc de polígon industrial”. Tot i que el perfil de clientela de la nova Ruta del Bacallà pugui semblar molt concret, el cuiner i el discjòquei han admès que, “per causes demogràfiques, els xonis i els canis són el segment social més consolidat a l’extraradi de les grans ciutats de l’Estat. Hem volgut anar sobre segur, amb una aposta comercial sense sorpreses. Espanya disposa d’una quantitat de pus urbà descomunal”, subratllen.

En un to molt proper, els nous impulsors de l’oci nocturn valencià han assegurat que es van conèixer en una presó, on Paco Pil hi complia condemna per haver composat la cançó Johnny Techno-Ska i Ferran Adrià hi impartia la conferència La forquilla i el ganivet: molt més que simples objectes punxants per atacar la penya. De fet, tots dos recorden que la seva amistat s’ha consolidat amb el pas dels anys, fins al punt de deixar petjada també en l’àmbit professional. “Recordo que la manera tan estranya de parlar d’en Ferran em va inspirar per crear el hit A mí me gustan las pastillas. La cançó és un homenatge a tota la pípol que no controla la mandíbula després d’una nit de frenesí molt radical”, apunta Pil. Per la seva part, Adrià explica que “el bacallà al pil-pil té un no sé què que em recorda constantment a en Paco i al nou projecte empresarial que acabo d’iniciar amb ell”.

Amics comuns de la parella, com Carme Ruscalleda i Chimo Bayo, creuen que l’èxit de la nova Ruta del Bacallà és, precisament, que “es tracta d’una iniciativa interdisciplinària. Ferran Adrià és un avançat al seu temps. I Paco Pil, un retardat en general. Es complementaran de meravella. Serà una moguda important”.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s