Un any del 15M: dels #indignats als #desmoralitzats

Aquesta setmana es compleix un any del 15M i del moviment social que el va recolzar i que va agrupar milers de persones que en comú tenien un cabreig considerable sobre com s’estan fent i desfent les coses en aquest món. Enguany, tornen els debats a Plaça Catalunya i les Assemblees Generals, esperem que molt més productives que els tallers de compostatge que també s’hi van fer. La sensació, però, és que els #indignats estan a un pas de ser els #desmoralitzats.

Fa un any, part de la ciutadania barcelonina va nacionalitzar la Plaça Catalunya per convertir-la en territori de tothom. Bé, de tothom qui volia discutir com canviar el món i també d’aquells que aprofitaven per repassar els bàsics del compostatge i el cultiu d’horts urbans, ambdós reconeguts coneixements que tota societat que es preui ha de dominar. També va ser la nova llar d’una generació de punkis que aprofiten qualsevol excusa per fer merder i plantar la tenda i que difícilment sabrien dir com es diu el President del seu país.

Estem totalment a favor de reflexionar col·lectivament sobre què podem fer per millorar les coses, tot i que recomanem fer aquest exercici amb més freqüència que només en celebrar el 15M, any rere any. Si la Plaça Catalunya, i les places de les poblacions catalanes, han de ser l’Àgora on es dugui a terme la conversa, que així sigui, però per conservar el crèdit és imprescindible que no barregem les coses: la Plaça també és dels que no estan indignats i cap excusa és bona per envair-la i destrossar-la.

Benvingut el debat i la conversa que comprota recordar el 15M, però fem-ho una mica millor. Si perdem els papers, perdrem el crèdit i ja s’han perdut massa coses. D’entrada, el recolzament de tota una massa social que ha passat d’estar #indignada a completament #desmoralitzada i que aquest any no participarà del moviment. El discurs de la emprenyada ja no serveix per recuperar-los, de la indignació hem de passar a alguna cosa millor. Cal deixar de queixar-se i destruir per conversar i construir.

Comments

  1. AlTantu says:

    Suposo que un cop passats aquells dies i les accions que es van dur a terme, des de la redacció us hauríeu d’haver retractat i admetre l’error, oi?

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: