Després de l’èxit de Gran Nord, TV3 prepara una sèrie per reparar la imatge dels punkis

Televisió de Catalunya ja ha posat en marxa la producció d’una nova ficció, dirigida per Josep Maria Benet i Jornet, que servirà per millorar la malmesa imatge dels antisistema. “Una monedeta pel tren” s’estrenarà la propera tardor i estarà protagonitzada per Julio Manrique i Nausicaa Bonnin. Després del gran èxit de crítica de Gran Nord, la televisió pública busca reparar la imatge del clàssic punki antisistema, que viu hores baixes de popularitat.

Fa anys que el Departament de Dramàtics i Ficció de TV3 produeix a tota màquina sèries amb gran personalitat que s’han guanyat el favor de la crítica internacional per unanimitat. Produccions diferenciades, que aprofiten les noves fornades d’actors catalans i alhora són un trampolí per als nous guionistes i realitzadors locals.

L’últim exemple d’èxit ha estat Gran Nord, protagonitzada per Aina Clotet en la pell d’una Mosso d’Esquadra al Pallars. La producció, a les acaballes de la primera temporada, va assolir els 752.000 espectadors el dia del debut i, a jutjar pels comentaris a les xarxes socials, la imatge pública dels Mossos comença a estar restablerta.

A hores d’ara, TV3 ja treballa en la producció d’una nova sèrie que vol “aconseguir que la ciutadania torni a confiar en el punki”, segons ha explicat el director novell Josep Maria Benet i Jornet, que s’ha mostrat “molt satisfet de tenir una oportunitat a TV3”. Per la seva banda, el responsable del Departament de Dramàtics i Ficció, Marc Vilarasau, ha afirmat que “la percepció que la societat té dels antisistemes és injusta, els punkis sempre s’han caracteritzat per ser persones generoses, abnegades, fervents per ajudar a fer créixer el seu país de manera constructiva”.

Això és, precisament, el que provarà de demostrar a partir del proper setembre “Una monedeta pel tren”. De moment, ja se sap que la sèrie es rodarà al barri de Gràcia i que Julio Manrique i Nausicaa Bonnin en seran els protagonistes. Segons Benet i Jornet “seran una parella que viu en una casa okupa de Gràcia, ell estudia física a la UB i ella manté la seva família treballant al Starbucks de Plaça Universitat. Després començarem a fer-los putades totalment inversemblants, rocambolesques i un punt malaltes, com acostuma a passar amb totes les ficcions de la casa”. Prometedor.

Comments

  1. seran punkys convergents! ni idea,.. no en teniu ni idea…

    En serio una persona antisistema estaria d’acord en treballar al starbucks o es que starbucks uns paga? no tots els antisistemes son desaparats socials.!!!!!!! quina vergoña… espero que sigui un fracas com tot el que fa TV3.

  2. A part d’estar totalment d’acord amb l’Esther… Noves fornades d’actors i guionistes?? En serio?? Benet i Jornet, Aina Clotet, Julio Manrique? Sempre acaben sortint els mateixos a tot arreu!

  3. amrever says:

    Als comentaristes de dalt, no és per res, però el post està en clau irònica.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: