Luis Roldán candidat a president del `banc dolent´ de Rajoy

El president del govern d’Espanya, Mariano Rajoy, ha fet marxa enrere -en el sentit de canviar de pensament, i estudia la creació d’un `banc dolent´. El cap de l’executiu ha demanat al ministre d’Economia, Luis de Guindos, que faci una oferta a Luis Roldán perquè presideixi la nova entitat. L’exdirector de la Guàrdia Civil ha comentat que quan jugava la monopoli el seu somni ja era dirigir un banc, i que se sent capacitat per fer-ho. Roldan ha explicat que la seva experiència en l’art de la desaparició l’ajudarà amb els tòxics.

Mariano Rajoy havia rebutjat la creació d’una entitat pública que es faci càrrec de tots els productes brossa que tenen els bancs i posen en perill la seva supervivència. Fins ahir, Rajoy entenia que “un banc dolent” penalitzaria els contribuents. Però ara, considera que s’ha de despenalitzar les entitats financeres perquè continuïn treballant per l’interès general.

Segons ha pogut saber Benegre.cat, el president va encarregar la setmana passada al ministre d’Economia, Luis de Guindos, que presentés una oferta a Roldán per dirigir l’entitat, després que Mario Condé rebutgés l’oferta perquè considera que implantar les oficines del nou banc al costat de les deixalleries és una obvietat i limita l’expansió del nou banc.

Rodán ja està treballant en el pla d’actuació de l’entitat i, sobretot, en com gestionar els actius tòxics dels clients per aconseguir la màxima rendibilitat. D’altra banda, la resta de bancs –un cop alliberats dels actius tòxics, seguiran un procés jurídic per a convertir-se en ONG’s i tornar a treballar en benefici dels clients.

En aquest sentit, segons els experts, sense la llosa dels actius tòxics, el bancs podran tornar a prestar crèdits a empreses i ciutadans, deixaran de cobrar comissions, sempre aconsellaran la millor opció pel client i si arriben a obtenir algun benefici el destinaran a l’obra social de l’entitat.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: