Tot el que #novullpagar

El debat sobre els peatges és un dels més recurrents a Catalunya. Quan se’ns inflen els daixonses amb Espanya -cíclicament- surt a relluir la injustícia d’uns peatges que, per cert, va construir  el govern Pujol i no pas el franquista, amb excepció dels de l’AP-2 i l’AP-7. Sabem exactament a qui no volem pagar? No volem pagar a Espanya, no volem pagar a Abertis o preferim pagar 100€ per ajudar al nostre país a sortir de la crisi?

Sempre corren per Internet aquests powerpoints tan mal dissenyats que, entre muntanyes d’informació que posen de relleu com d’absurd és pertànyer a Espanya, destaquen la de milers de quilòmetres gratuïts que es poden conduir a Galícia o València, a Castella, vaja… a tot arreu menys a Catalunya.

El cas però, és que hauríem de saber a qui queixar-nos: els peatges de Catalunya són de creació i titularitat autonòmica, no pas estatal, excepte els de les AP-2 i AP-7, que es van construir als anys 70. Tots els altres, ordenats pels governs Pujol que van preferir autopistes de pagament que serveixen per enriquir Abertis, en comptes d’autovies com les altres autonomies.

Ara doncs, ja tenim clar a qui no volem pagar. No volem pagar a Abertis, perquè és una empresa privada que en principi ja ha recuperat tota la inversió. Algun dia, per cert, s’haurien de posar de manifest aquestes xifres, si ja ha recuperat la inversió volem saber quan temps fa que acumula benefici, quan va deixar de recuperar per passar a robar. En aquest cas, a benegre.cat estem totalment a favor de no pagar el peatge i pagar gustosament la multa de 100€ per ajudar el país a sortir de la crisi. Autopista a la recuperació econòmica.

Sembla, però, que la majoria de famílies catalanes no pot permetre’s pagar multes en comptes de peatges. Costa anar contra una empresa privda que té una concessió i que té un acord amb el govern. El que hem de fer, doncs, és guardar tots els tiquets dels peatges i a final d’any ho desgravem de la declaració d’hisenda. No ens estalviar el pagar, però és millor que no fer res.

I ja que ens hi hem posat, aprofitem per exportar el #novullpagar a d’altres àmbits. No volem pagar comissions als bancs, demanem a la nostra empresa cobrar en mà i que pikolin faci matalassos amb caixa forta incorporada. O la zona blava, o l’impost de circulació, o l’impost de matriculació…. si fessim una llista de tot el que no volem pagar, segurament no l’acabaríem mai.

Comments

  1. Comparteixo absolutament la vostre proposta de no pagar Abertis i destinar els diners a sortir de la crisi, això si, invertint en creixement no en pagar deutes als bancs

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: