La Fura dels Baus vol Joan Clos per l’obra `Orate fratres´

Joan Clos ha explicat que “per a mi, per a nosaltres, és un motiu d’orgull que La Cubana,  m’ofereixi aquest càrrec”. Segons ha pogut saber Benegre.cat, l’obra s’estrenarà durant l’acte d’inauguració de l’Eurovegas, tant si es construeix a Catalunya com si es fa a Madrid. Marcel·lí Antúnez, creador de La Fura dels Baus, ha explicat que Joan Clos té el perfil ideal per ser el protagonista de l’obra perquè necessiten un actor amb grans dots per improvisar i que domini l’art de l’oratòria.

Sheldon Adelson, l’empresari del projecte Eurovegas, ha comunicat a La Fura dels Baus que accepta la seva proposta d’interpretar l’obra `Orate frates´ durant l’acte d’inauguració del complex i després al llarg del primer any de l’Eurovegas al teatre principal. Segons Adelson, “La Fura representa els valors del projecte”, i ha precisat el magnat que aquests són “serietat, confiança, i risc”.

En un comunicat amb paper de wàter dins una ampolla de formol, La Fura dels Baus ha explicat que “l’obra és una recreació d’una missa a partir de la frase reseu germans (orate fratrers) en què el protagonista imparteix la missa i a l’hora de repartir les hòsties és posa l’uniforme de General Motors i les reparteix amb una fulla d’afaitar a dins. A més, la companyia artística considera que només Clos és capaç d’acabar l’obra dient `Orate fratres, el culo te grates´ i quedar-se tant ample.

Per la seva part, des de Nairobi, Joan Clos ha assenyalat que “amb sense dubte és una proposta que no podia rebutjar perquè sempre m’ha fet molta il·lusió treballar amb Els Comedians, i amb un director com Toni Albà”. Clos ha recordat que, a més, és un repte interpretar tres funcions cada dia i, sobretot, que la del matí sigui en espanyol, la de la tarda en anglès i la del vespre en català. Segons l’exalcalde de Barcelona, ell va viure parlant només català a casa fins els sis anys, després va fer l’ensenyament bàsic internat en un escola on només es parlava castellà i ja d’adult va estudiar en anglès a Edimburg.

Comments

  1. Eucaliptus says:

    SOU l’HÒSTIA TIOS!!!! EM DESCOLLONO!!!

  2. El mussol verd says:

    JO TAMBÉ, QUIN FART DE RIURE!!!!!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s