I què n’esperaveu del Rei?

Gràcies a que s’ha trencat el maluc, hem sabut que el Rei Joan Carles I ha estat caçant elefants a Botswana. Molts han posat el crit al cel, però, què en podíem esperar d’un Rei? L’arcaisme de la institució monàrquica inclou pràctiques d’un altre temps i això és inalterable. Una monarquia moderna és una contradicció en els termes, perquè l’única manera que té de modernitzar-se la Corona és desaparéixer.

El Rei Joan Carles cada vegada necessita blancs més grossos, ja és ben cert que l’edat fa perdre la vista. Dels faisans i perdius de la seva joventut vam passar als óssos de fa uns anys i ara als elefants, en una cacera que hem pagat tots de la nostra butxaca. Però, què n’esperàvem d’un Rei? Que tingués aficions del segle XXI? El protagonista d’una institució tan arcaica només pot tenir aficions arcaiques, el beneficiari d’una institució absurda i feudal només pot tenir aficions absurdes i pròpies dels temps feudals.

Nosaltres a benegre.cat perquè som obertament republicans i ja ens hagués agradat que el Rei s’hagués perdut per Botswana, però a les Espanyes molts s’han indignat per un hobbie d’una altra època, quan qui és d’una altra època són el Rei Joan Carles I i la Reina Sofia després. No es pot esperar que la monarquia es modernitzi. L’única manera que té la monarquia de modernitzar-se és desaparéixer.

És com quan el Príncep Felip es va casar amb una plebea. Quin insult més gros! A sobre de tenir tots els privilegis de la corona es pot casar amb qui li dongui la gana? Va home, va! Que tingui les amants que vulgui, però les fotos i els fills, amb la noble lletja de torn. I sinó a abdicar. Que el Príncep es casés amb una plebea no és un símbol de modernitat que s’hagi de lloar, és un insult als que li paguem la festa.

Si com a país, Espanya vol mantenir el circ de la monarquia, ha de ser amb tota la pantomima al complet, amb elefants, búfals, matrimonis amb nobles, Infantes que mantenen la custòdia encara que el seu fill de tretze anys es dispari al peu i el que faci falta. Fer-ho a mitges és una indecència. Si volen Rei, passaran aquestes coses. No s’ha de lluitar perquè el Rei deixi de caçar bestioles, s’ha de lluitar per deixar de tenir Rei.

Comments

  1. El mussol verd says:

    Potser el Mac Lari o el màgic Andreu, o tots dos plegats, els podrien fer desaparèixer. Ben lluny, però,…no fos cas que tornessin!!!

  2. http://www.youtube.com/watch?v=LuCCgdiL6nI Tardà: “El tribunal constitucional és un òrgan corrupte. Visca la República i mori el Borbó! Salut”

    PD: La república catalana, a mi l’espanyola amb un Bono o un Aznar de cap d’estat me la peta bastant.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: