Adelson demana Diagonal Mar per l’Eurovegas

Sheldon Adelson, l’empresari del projecte Eurovegas, va proposar al conseller de Territori, Lluís Recoder, la cessió durant 69 anys de l’Avinguda Diagonal –des de la plaça de les Glòries fins a l’edifici Fòrum, durant la reunió que van mantenir a Las Vegas. La petició dels responsables de Sands Corporation obre la porta a l’encaix territorial del projecte. Des de l’Ajuntament de Barcelona s’assegura que s’aprovaria la mesura si el magnat assumeix el cost de la renova remodelació de la plaça de les Glòries.

Adelson està enamorat de Catalunya, en general, i de Barcelona, en concret, i aposta per portar al projecte a la ciutat comtal per salvar els esculls que tenen els terrenys del Baix Llobregat oferts per la Generalitat. A banda que, segons un informe secret que té el magnat, Catalunya esdevindrà independent el 2014 i el Baix Llobregat demanarà continuar a Espanya i es convertirà en un enclavament com Llívia.

Segons aquest informe, els alcaldes del Baix Llobregat se senten discriminats i consideren que es reconeix poc el pes que la comarca té dins Catalunya, a banda del dèficit fiscal que pateix. Els dirigents sostenen que molts catalans veuen la comarca com l’abocador; el lloc on instal·lar l’aeroport, les indústries contaminants, els macroprostíbuls… Per això, Adelson descarta els terrenys d’El Prat de Llobregat.

Per tot plegat, el conseller Recoder ja té la proposta d’ubicació que fa Adelson, i un estudi de les illes de cases que s’haurien d’expropiar. Segons l’informe, unes 30.000 persones hauran de ser reallotjades, ja que la intenció és construir una zona residencial a la zona del Parc Cervantes –a l’altre extrem de la Diagonal, per a totes aquestes persones a qui se’ls expropiarà l’habitatge.

Des de l’Ajuntament de Barcelona, la mesura es veu amb bons ulls, sobretot perquè l’Eurovegas servirà per dissenyar la primera remodelació del s.XXI de la Plaça de les Glòries Catalanes. Ara bé, segons un portaveu del consistori, falta veure si Adelson més que enderrocar l’anella actual vol elevar-la uns 120 metres més i que els cotxes que surten de Barcelona en direcció al Maresme passin per sobre de l’actual Torre Agbar.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: