SOS Racisme denuncia Mercadona per potenciar les marques blanques

La delegació catalana de SOS Racisme ha fet arribar una instància en paper reciclat al departament de Treball de la Generalitat per denunciar la cadena de supermercats Mercadona, a la qual acusa de “potenciar les marques blanques per sobre de totes les altres”. El document presentat a la conselleria també retreu als dirigents de l’empresa valenciana que siguin de pell blanca, fet que l’associació anti-racista interpreta com “una diferenciació innecessària que només busca criminalitzar gratuïtament la raça negra. És el provocar per provocar”.

Per protestar contra “la indignant supremacia dels productes de marca blanca”, una vintena d’afiliats a SOS Racisme s’ha concentrat aquest matí davant el Mercadona de Mollet del Vallès. Entre els seus objectius: exigir a l’encarregat de la botiga que “canviï urgentment” la decoració interior del local “perquè deixi d’atemptar contra la igualtat racial” recollida a la Declaració Universal dels Drets Humans. “No és normal que el sostre del supermercat estigui pintat d’un color blanc pulcre (evocant el cel, la puresa de les altituds infinites, l’anhel de tot home a poder volar), mentre que les rajoles del terra siguin d’un negre desgastat (representant l’infern, allò que hom trepitja, el més gran dels rebuigs)”.

Els manifestants també han exhibit pancartes ofensives contra la política comercial de Mercadona perquè, al seu entendre, “només contempla l’obertura de nous establiments en aquells municipis on la població és majoritàriament blanca. Si no és així, com és que encara no han posat cap supermercat a Gàmbia o a Salt?”. Un dels vocals de SOS Racisme, fins i tot, assegura haver “enxampat in fraganti diversos empleats de la cadena tirant fruites i verdures a la brossa quan aquestes es tornen negres. Les aparten de les neveres sense que els clients se n’adonin. Com molt d’amagat. Això és el comerç just?  Això és xenofòbia vegetal en tota regla”.

Reunida amb caràcter d’urgència, la junta d’accionistes de Mercadona ha assegurat a través d’un bloc de cuina que les acusacions de SOS Racisme “no tenen cap tipus de fonament, perquè estan formulades des de plantejaments foscos, obscurs, bruns, opacs, morens. Aquesta gent està influenciada per una negror malaltissa. Què serà el següent? Prohibir el Real Madrid? Doncs tant de bo, hòstia”.

Malgrat aquestes declaracions, SOS Racisme creu que podria retirar la demanda judicial “si Mercadona tingués un gest de generositat i ens donés uns quants vals de compra pels nostres afiliats. Que som anti-racistes, però també tenim un preu”, recordava un membre de la junta. El proper objectiu de l’entitat és “fer una protesta formal a l’Acadèmia de les Arts i les Ciències Cinematogràfiques de Hollywood per evitar que els actors negres que interpreten personatges secundaris a les seves pel·lícules sempre siguin els primers en morir”.

Trackbacks

  1. […] SOS Racisme denuncia Mercadona per potenciar les marques blanques […]

  2. […] Per mirar de corregir-ho, l’associació ha engegat la campanya Apadrina una oliva negra, que tindrà Wakaso Mubarak, futbolista del RCD Espanyol, com a cara insígnia. L’objectiu és aconseguir el mateix ressò mediàtic que, ara fa uns mesos, va obligar la cadena de supermercats Mercadona a rectificar la seva política comercial perquè “només potenciava les marques blanques”. […]

  3. […] Per mirar de corregir-ho, l’associació ha engegat la campanya Apadrina una oliva negra, que tindrà Wakaso Mubarak, futbolista del RCD Espanyol, com a cara insígnia. L’objectiu és aconseguir el mateix ressò mediàtic que, ara fa uns mesos, va obligar la cadena de supermercats Mercadona a rectificar la seva política comercial perquè “només potenciava les marques blanques”. […]

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s