Joan Laporta proposa crear les Forces Armades de Catalunya

Joan Laporta, diputat del Grup Mixt i president de Democràcia Catalana (DC), portarà al ple del Parlament una Proposició de llei per a la creació de les Forces Armades de Catalunya (FAC). Laporta considera, que tot i que l’Estatut no contempla la transferència de l’exèrcit, és necessari fer passos endavant per aconseguir el nostre propi estat. Segons la proposta, les FAC tindran tres branques o exèrcits: l’Exèrcit de Terra, l’Armada i l’Exèrcit de l’Aire.

En declaracions a Benegre.cat, Joan Laporta ha explicat que el seu projecte està molt avançat i que la Proposició de llei definirà les seus on s’instal·laran les tres capitanies, les casernes i els uniformes. En aquest sentit, el president de DC ha assegurat que, per exemple, els uniformes de l’exèrcit de terra no portaran publicitat però sí el patrocini dUnicef.

El diputat del Grup Mixt ha assenyalat que ja ha parlat amb Johan Cruyff, i que l’exentrenador del Barça acceptarà ser capità general a la reserva i presidirà la desfilada militar que se celebrarà cada Onze de setembre, sota la direcció de Joan Ollé i Freixas. El projecte del president de DC preveu que les Forces Armades siguin una realitat a mitjans del 2013.

Laporta ha ressaltat que la capitania general de les Forces Armades i la de l’excèrcit de Terra s’instal·laran al Camp Nou –un cop el Barça tingui el nou estadi, després de les negociacions que ha fet amb Sandro Rosell, president del Barça. L’antiga Masia serà la seu de la conselleria de Defensa que, a proposta de Laporta, tindrà com a consellera la seva mà dreta Anna Arqué.

Segons la Proposició de llei de Joan Laporta, l’Armada tindrà la seu central al port de Cambrils i l’exèrcit de l’aire a l’aeroport d’Alguaire. Pel que fa al nombre d’efectius, les Forces Armades de Catalunya tindranvoltant de 5.800 professionals per l’exèrcit de terra, una armada de 1.455 mariners, i una força aèria de 2.750. L’Acadèmia militar estarà ubicada al Mini Estadi un cop s’acabin les obres de remodelació.

Comments

  1. Allistem-nos! M’ofereixo com oficial de cuina

Trackbacks

  1. […] Joan Laporta proposa crear les Forces Armades de Catalunya […]

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s